Kontroversiškas Rusijos deputatas vadovaus ultranacionalistų partijai

Ultranacionalistinės Rusijos liberalų demokratų partijos (LDPR) pirmininku penktadienį buvo išrinktas įstatymų leidėjas, kurį kelios žurnalistės ir Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai kaltino lytiniu priekabiavimu.

Rinkimai vyko mirus Kremliui palankios partijos ilgamečiam lyderiui Vladimirui Žirinovskiui.

„Leonidas Sluckis vienbalsiai, 86 balsais prieš nulį, buvo išrinktas naujuoju LDPR pirmininku“, – sakoma partijos pranešime, paskelbtame platformoje „Telegram“.

L. Sluckis, parlamento Tarptautinių reikalų komiteto vadovas ir aukšto rango Maskvos derybininkų su Ukraina komandos narys, buvo vienintelis kandidatas į šį postą.

2018 metais kelios žurnalistės ir Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova apkaltino 54 metų L. Sluckį lytiniu priekabiavimu ir nederamu elgesiu.

Žurnalistės, tarp kurių buvo Farida Rustamova, tuo metu dirbusi BBC Rusijos redakcijoje, kaltino L. Sluckį grabinėjimu ir gašliais komentarais, taip nutraukdamos tylą tema, kuri Rusijoje tebėra tabu.

Tuo metu L. Sluckis šiuos teiginius vadino „pigia, menkaverte provokacija“ ir atmetė juos kaip jo priešų užsakytą politinę ataką. Jis netgi teigė, kad skandalas „padidino mano autoritetą, o ne atėmė jį“.

Rusijos parlamento Etikos komisija vėliau paskelbė nenustačiusi jokių deputato pažeidimų, ir jis liko savo poste.

Penktadienį L. Sluckis sakė, kad partijos strategija „bus kažkiek pakeista, ji bus labiau orientuota į žmones, į mūsų socialinės politikos stiprinimą“, pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS.

LDPR turi 21 iš 450 vietų žemuosiuose Valstybės Dūmos rūmuose. 2021 metų parlamento rinkimuose ji gavo 7,55 proc. balsų.

Pastaruosius tris dešimtmečius V. Žirinovskis buvo nuolatinis Rusijos politinės scenos veikėjas.

Arogantišku, konfrontaciniu stiliumi ir stebinančiais išsišokimais garsėjęs V. Žirinovskis pastaruosius tris dešimtmečius nuolat reikšdavosi Rusijos politikos scenoje ir, kaip atrodė, mėgo kontroversiją.

Rusijos politikos sluoksniuose klounu dažnai vadintas velionis taip pat garsėjo ugningomis, prieš Ameriką, liberalus ir komunistus nukreiptomis kalbomis.

Teisininko išsilavinimą turėjęs V. Žirinovskis padėjo įkurti LDPR, vieną pagrindinių jėgų dabar marionetiniame šalies parlamente, ir nuo 1990-ųjų jai vadovavo.

Pernai gruodžio pabaigoje sakydamas kalbą parlamentui jis, regis, numatė Rusijos dabartinį karą Ukrainoje.

Apie 75 metų V. Žirinovskio mirtį pranešta balandžio pradžioje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dar vienas

Dar vienas portretas
putinšunis .

Zaiza

Zaiza portretas
Kam cia idomus kacapu pedofilai?

p a s e n ę s ir pigus naglų ŽURNALISČIŲ priekabiavimas

  p a s e n ę s  ir pigus  naglų ŽURNALISČIŲ priekabiavimas portretas
prie PARTAUKLIŲ politikų, siekiant juos sukompromituoti, kaip matome ne visada JOMS pavyksta.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių