Kylančios kainos daro įtaką net vaikams: netrukus brangs ir žaislai

  • Teksto dydis:

Kylančios kainos daro įtaką ne tik suaugusiesiems, bet ir mažiesiems, mat dėl pandemijos, medžiagų trūkumo ir tiekimo problemų netrukus gali brangti ir žaislai, praneša LNK.

Į Londoną sugrįžusi žaislų mugė atnešė dvejopas emocijas. Viena vertus, žaislų gamintojai džiaugėsi, kad vėl gali susitikti su pirkėjais, tačiau taip pat skundėsi, kad pramonė išgyvena sunkumus. Masinė žaislų gamyba vyksta Kinijoje, o ją vargina žaliavų, tokių kaip lustai, trūkumas. Taip pat auga žaliavų kainos ir transportavimo išlaidos.

„Pandemijos metus susidūrėme su iššūkiais, nes kai kurios medžiagos gaminamos Tolimuosiuose Rytuose ir Kinijoje. Tai lėmė vėlavimus, nes siuntimas iš užsienio gali užtrukti iki šešiolikos savaičių. Mums, kaip mažai kompanijai, tai sukėlė daug problemų. Turėjome daug išankstinių užsakymų iš mokyklų. Kai kuriuos paprastesnius gaminius galėjome pristatyti laiku, bet sudėtingesnių žaislų, deja, ne“, – sakė „Mr. Hullaballo“ kūrėjas Ian Kells.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Gamintojai tikino, kad žaislai, ypač sudėtingesni, šiemet turėtų brangti.

Žaislų pramonei naudinga tai, kad vaikai visada švenčia gimtadienius, visada bus švenčiamos ypatingos progos, žinoma, visada bus Kalėdos.

„Kaip girdite žiniasklaidoje, viskas brangsta, nesvarbu, ar tai maistas, ar energija. Deja, žaislų kainos taip pat kils, ir tai nutiks dėl žaliavų, dėl siuntimo išlaidų. Taip, tai bus vartotojų sąskaita. Realybė tokia, kad produktai, kuriuos perkame, arba gamybos sąnaudos yra didesnės, nei buvo, todėl turime perkelti šias išlaidas. Kitaip mes nebūsime verslas“, – teigė rinkodaros ir licencijavimo viceprezidentė Anna Chapman.

Vis dėlto brangimas esą neturėtų būti ženklus – apie kokius 5 proc., nes žaislai visada labai paklausi prekė.

„Žaislų pramonė yra neįtikėtinai atspari. Palyginti su ikipandeminiais metais, pardavimai ūgtelėjo 2 proc., nors pernai dėl pandemijos ir laivybos problemų bei sunkvežimių vairuotojų trūkumo patyrėme nuostolių. Žaislų pramonei naudinga tai, kad vaikai visada švenčia gimtadienius, visada bus švenčiamos ypatingos progos, žinoma, visada bus Kalėdos. Žaislai tikrai yra dovana ištisus metus“, – kalbėjo žurnalo „Žaislų pasaulis“ redaktorė Rachael Simpson-James.

Norintieji pasižvalgyti po Londono žaislų mugę ir neatsilikti nuo naujausių žaislų tendencijų, tai dar gali padaryti šiandien.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių