Latvija gali evakuoti savo ambasados Ukrainoje personalą, jei to reikės

Latvija gali evakuoti savo ambasados Ukrainoje personalą, jei to reikės. Tai pirmadienį pareiškė šalies užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius.

„Latvijos ambasada Ukrainoje tebedirba visu pajėgumu. Pagal visuotinai priimtą praktiką Užsienio reikalų ministerija turi reikiamus ambasados evakavimo planus, ir šios procedūros gali būti pradėtos, jei iškils tokia būtinybė. Mes nuolat vertiname saugumo situaciją ir veiksime atitinkamai“, - parašė jis savo „Facebook“ paskyroje.

„Latvijos URM taip pat ragina šalies gyventojus be svarbios priežasties nevykti į Ukrainą, ypač į Donecko ir Luhansko sritis, kadangi šiuose regionuose labai ribotos galimybės suteikti keliautojams konsulinę pagalbą. Jei jums vis dėlto būtina apsilankyti Ukrainoje, raginame užsiregistruoti URM konsuliniame registre“, - pažymėjo E. Rinkevičius.

Kaip patikslino URM atstovas spaudai Janis Bekeris, Latvijos ambasadoje Kijeve dirba 11 žmonių, įskaitant vietinius samdomus darbuotojus. Kol kas niekas nepareiškė noro grįžti į Latviją.

Anksčiau JAV valstybės departamentas davė nurodymą Amerikos ambasados Kijeve darbuotojų šeimoms palikti Ukrainą, taip pat leido tai padaryti savo noru daliai diplomatinės atstovybės personalo.

Rusija prie Ukrainos sienos sutelkė dešimtis tūkstančių kareivių, o tai sukėlė nerimą, kad Europoje gali prasidėti didelis ginkluotas konfliktas.

Maskva neigia pulsianti Ukrainą, bet mainais į deeskalaciją reikalauja, kad Ukraina nebūtų priimta į NATO. JAV mano, kad puolimas prieš Ukrainą gali prasidėti bet kada.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>

>> portretas
Tipinis budulis

>Nu

>Nu portretas
Pazvelkit i putlerio, piskos ir lavro snukius geriau... Cha cha cha...

Nu

Nu portretas
Pažvelkit į jo veidą
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių