Lenkija Baltarusijos pasienyje pastatė 140 km ilgio tvorą

Lenkija, pasienio apsaugos duomenimis, iki šiol aukšta tvora aptvėrė 140 km ilgio pasienio su Baltarusija ruožą. Ateinančiomis dienomis bus pradėti elektroninio barjero instaliavimo darbai, pranešė institucija.

Pasieniečių tviteryje paskelbtame vaizdo įraše matyti aukšta tvora iš metalo elementų, šalia kurios plačia smėlio juosta važiuoja patrulių visureigiai.

Lenkijos ir Baltarusijos sienos ilgis yra 418 km, 186 km jos driekiasi sausuma, likusi dalis – ežerais ir upėmis.

Praėjusios vasaros pabaigoje ir rudenį situacija pasienyje esklalavosi: tūkstančiai žmonių mėgino nelegaliai patekti į ES. Europos Sąjunga (ES) apkaltino Baltarusijos diktatorių Aliaksandrą Lukašenką organizuotai gabenant migrantus iš krizės regionų prie ES išorės sienos ir taip darant spaudimą Vakarams.

Atšilus orams, pastaruoju metu vėl auga mėginimų nelegaliai kirsti sieną. Šeštadienį, pasieniečių duomenimis, 14 žmonių bandė iš Baltarusijos prasmukti į Lenkiją.

Pasienyje kariai jau rugpjūčio pabaigoje pastatė laikiną tvorą. Ši nuo sausio pabaigos pakeista 5,5 metro aukščio tvora su judesio davikliais ir kameromis. Projekto kaina – 366 mln. eurų. Lenkija darbus likusiose atkarpose ketina užbaigti iki birželio galo.

Liepos 1-ąją bus atšaukti ribojimai, kurie iki šiol galiojo 3 km pločio zonoje palei sieną. Vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis teritoriją paskelbė draudžiama zona, į ją patekti pašaliniams buvo draudžiama. Pastačius tvorą, ribojimams būtinybės nėra, neseniai paskelbė Vidaus reikalų ministerija.


Šiame straipsnyje: LenkijaBaltarusijapasienistvora

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatnykas

Vatnykas portretas
O kiek laisvasis pasaulis piktinosi ir triūbijo, kai tvoras state sovietai....trukt uz vadžių- ir vėl is pradžių. Patys mokosi iš sovietų ir net juos pranoksta. Nieko naujo nesugebėjo sugalvoti.

Kaip nukentėjo lenkai

Kaip nukentėjo lenkai portretas
4 milijonai chachlų pas juos įvažiavo. Lenkija daugybę metų kentėjo nuo chachlų plėšikavimo, marodierysčių.O dabar šitoks kiekis brudo įvestas. Užuojauta kaimynams lenkams. Laikykitės. Statykite didžiulius durnynus ir talpinkite ten chachlų milijonines minias.

Donatas

Donatas portretas
Man tai įdomu kiek Lietuva užtvėrė km.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių