Lenkijoje steigiama kibernetinė policija

Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) antradienį paskelbė apie kovos su kibernetiniais nusikaltimais agentūros steigimą, praėjus mėnesiui po kibernetinės atakos prieš Lenkijos politikus, Varšuvos teigimu, įvykdytos iš Rusijos.

„Nepraeina nė dienos, kad negirdėtume apie iš įvairių pasaulio vietų rengiamas atakas, dažnai įkvepiamas Rusijos ar kitų rytinių šalių“, – pažymėjo vyriausybės vadovas.

Vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis (Mariušas Kaminskis) savo ruožtu pareiškė, kad agentūra iki 2025 metų jau veiks visu pajėgumu ir kad joje dirbs apie 1 800 žmonių.

Birželį vyriausybė pranešė apie „beprecedentį“ ir „plataus masto“ kibernetinį išpuolį prieš lenkų politikų elektroninio pašto paskyras.

Kai kurie laiškai vėliau buvo paviešinti per šifruoto susirašinėjimo programėlę „Telegram“.

Lenkijos valdančiosios dešiniųjų partijos lyderis Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis) tuomet pareiškė, kad kibernetinė ataka buvo „įvykdyta iš Rusijos Federacijos teritorijos“.

Partijai „Teisė ir teisingumas“ (PiS) vadovaujantis J. Kaczynskis teigė, kad atakos tikslas buvo „destabilizuoti mūsų šalį“.

M. Morawieckis savo ruožtu tvirtino, jog ataka buvo „paruošta Kremliuje“.

Lenkijos ir Rusijos santykiuose tvyro įtampa dėl kelių klausimų, įskaitant 2014 metų Maskvos įvykdytą Ukrainai priklausančio Krymo aneksiją ir Kremliaus paramą Baltarusijos autoritariniam prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Xeniafozy

Xeniafozy portretas
Error 523 origin is unreachable
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių