M. Zacharova vėl grasina Lietuvai dėl Kaliningrado: nelauksime be galo

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova sako, kad Rusija baigė pasirengimą priemonėms prieš Lietuvą ir Europos Sąjungą (ES), reaguodama į tranzito į Kaliningradą blokavimą ir artimiausiomis dienomis jas pritaikys.

„Nelauksime be galo. Dar kartą perspėjame, kad artimiausiomis dienomis situacijai nesistabilizavus, Rusija imsis griežtų priemonių prieš Lietuvą ir Europos Sąjungą, kurių pasirengimas jau baigtas. Problemos sprendimas jau yra per ilgai atidėtas“, – šeštadienį jos žodžius citavo UNIAN.

Nuo sekmadienio, pasibaigus penktojo ES sankcijų paketo Rusijai pereinamajam laikotarpiui, tranzitu per Lietuvą draudžiama gabenti rusiškos kilmės cementą, alkoholį ir kitus produktus.

Sankcijos vykdomos remiantis ES priimtu reglamentu bei Europos Komisijos (EK) vertinimais ir konsultuojantis su ja, teigia Lietuvos muitinė.

Ribojimai cementui, alkoholiui ir kitoms prekėms numatyti balandžio 8-ąją priimtame sankcijų pakete, ES į ribojamų priemonių sąrašus įtraukė dalį šiuo metu tranzitu į Kaliningradą per Lietuvą geležinkeliais vežamų prekių, joms numatė skirtingus pereinamuosius laikotarpius bei įsigaliojimo terminus.

Birželio 17-ąją įsigaliojus draudimui per ES teritoriją gabenti rusišką plieną ir juoduosius metalus, Rusija paskelbė, kad tai priešiški ir vienašališki Lietuvos veiksmai bei Kaliningrado blokada. Lietuva tai neigia, Rusijos informaciją vadina propaganda ir primena, kad tranzitui taikomos ES sankcijos.

Rugpjūčio 10-ąją įsigalios draudimas tranzitu vežti anglį ir kitą kietąjį iškastinį kurą, o nuo gruodžio 5 dienos – rusišką naftą ir jos produktus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių