Maskva: Rusija neketina pulti Ukrainos

Europoje pavojaus, kad kils visuotinis karas, nėra, o Rusija neketina pulti kaimyninės Ukrainos, trečiadienį pareiškė rusų užsienio reikalų ministro viceministras Sergejus Riabkovas.

„Esu tikras, jog nėra jokios rizikos, kad Europoje ar kur nors kitur gali kilti plataus masto karas. Neketiname imtis jokių agresyvių veiksmų. Neketiname atakuoti, pulti ar įsiveržti į Ukrainą“, – per vadinamojo Valdajaus diskusijų klubo renginį sakė S. Riabkovas.

Anot jo, Rusijai kiltų pavojus, jei Ukraina dar labiau integruotųsi į NATO net neturėdama oficialios narystės Aljanso.

„Tai yra Rusijos saugumo interesų pagrindas; darysime viską, kad ši padėtis pasikeistų, kad diplomatiniais kanalais būtų atkurta pusiausvyra“, – pareiškė viceministras.

„Mūsų prioritetas – gauti teisiškai įpareigojančias, tvirtas JAV garantijas, kad ši šalis [Ukraina] ir kitos jau minėtos šalys netaptų NATO narėmis. Žinoma formulė, kad Ukraina ir Sakartvelas taps NATO nariais, turi būti atmesta, pakeista supratimu, kad to niekada neįvyks“, – pridūrė S. Riabkovas.

Ragino netiekti ginkluotės

Maskva ragino Jungtines Valstijas ir kitas Vakarų šalis nebetiekti Ukrainai ginkluotės ir kitos karinės paramos.

„Pabrėžiame, kad būtina nutraukti karingojo Ukrainos režimo maitinimą ginkluotės tiekimu, apmokymu, karinių bazių statybos planų rengimu ir jų įgyvendinimu, mokymais ir daugeliu kitų dalykų, kurie kelia mums tiesioginę grėsmę“, – per vadinamojo Valdajaus tarptautinio diskusijų klubo renginį kalbėjo S. Riabkovas.

Anksčiau trečiadienį pranešta, kad Jungtinė Karalystė šią savaitę Ukrainos kariuomenei perdavė kelis tūkstančius prieštankinių raketų.

Išvakarėse Kijevas paskelbė gavęs iš Didžiosios Britanijos gavęs techninės pagalbos siuntą – naujų lengvųjų prieštankinių priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dėdė Ignas

dėdė Ignas portretas
Du scenarijai; 1. Putinas priėjo liepto galą ir jam vis vien, ar žūti kare, ar pakibti ant šakos. 2. Putinas sakys kad pajuokavo, kad tai buvo tik mokymai, ir su maršais išžygiuos namo.

'Dedule'

'Dedule' portretas
Reke rųsai puls kurie 32 metus vis puola,daba anukas kbisto rekia ,gal tokia vada ,ar gimines bruozas loti ?

Kaži koks jausmas , kai

Kaži koks jausmas , kai  portretas
Tavęs (rusijos) bijo , kaip maro ir vengia , kaip bezdalo VISAS PASAULIS .....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių