Maskva sugrąžina suvaržymus dėl COVID-19

Maskvos meras Sergejus Sobianinas antradienį nurodė įvesti sostinėje pirmuosius nuo vasaros suvaržymus dėl COVID-19, Rusijoje registruojant rekordinius mirties nuo šios ligos skaičius, o daugumai rusų vis dar nesiskiepijant nuo koronaviruso.

S. Sobianinas liepia nepasiskiepijusiems vyresniems nei 60 metų asmenims dirbti iš namų, sugrąžina darbo iš namų kvotas ir išplečia paslaugų teikėjų, kuriems privaloma pasiskiepyti, grupę. Priemonės įsigalios pirmadienį ir galios iki vasario 25-osios.

Maskvoje įvedamas namų režimas pagyvenusiems ir lėtinėmis ligomis sergantiems žmonėms nuo spalio 25-osios iki vasario 25-osios, bet apribojimai netaikomi tiems, kas pasiskiepijo nuo koronaviruso ar persirgo COVID-19, sakoma mero įsake.

Jame nurodoma, kad nuo spalio 25-osios iki vasario 25-osios vėl galios rekomendacija vyresniems nei 60 metų piliečiams, taip pat tiems, kas serga lėtinėmis ligomis, nepalikti savo gyvenamosios vietos, įskaitant gyvenamuosius ir sodo namus.

Apribojimai netaikomi persirgusiems asmenims, jei nuo pasveikimo nepraėjo daugiau kaip šeši mėnesiai, ir visiškai paskiepytiems žmonėms.

Vis dėlto pasivaikščiojimai ir sportas gryname ore nebus ribojami. Gyventojai taip pat galės kreiptis medicininės pagalbos, apsipirkti parduotuvėse, vedžioti augintinius. Dirbantys asmenys galės siekti nedarbingumo pažymėjimo dėl ligos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių