N. Pelosi pareiškė susirūpinimą didėjančia įtampa su Šiaurės Korėja

Tęsdama kelionę Azijoje JAV Atstovų rūmų pirmininkė Nancy Pelosi pareiškė susirūpinimą dėl didėjančios įtampos Korėjos pusiasalyje.

Bendrame N. Pelosi ir Pietų Korėjos parlamento pirmininko Kim Jin Pyo pareiškime ketvirtadienį sakoma, kad Šiaurės Korėjos grasinimų pobūdis kelia nerimą jiems abiem, galvoje turima Šiaurės Korėjos branduolinių ginklų programa.

N. Pelosi atvyko į Pietų Korėją po vizito Taivane. Po derybų su parlamento pirmininku abu vadovai pareiškė pritariantys savo vyriausybių Seule ir Vašingtone kursui Šiaurės Korėjos atžvilgiu. Pastangos denuklearizuoti Šiaurės Korėją ir pasiekti taiką per tarptautinį bendradarbiavimą ir dialogą grindžiamos „galingu ir išplėstiniu Šiaurės Korėjos atgrasymu“. Tam pritaria abiejų šalių visuomenės.

„Išplėstinį atgrasymą“ JAV supranta kaip visą spektrą savo karinių galimybių apginti Pietų Korėją – įskaitant branduolinius ginklus.

Šiais metais Šiaurės Korėja kelis kartus išbandė branduolines raketas ir atliko kitų ginklų bandymus, taip pažeisdama Jungtinių Tautų rezoliucijas. Savo ruožtu Pchenjanas kaltina Vašingtoną priešiška politika. Ginčas su Šiaurės Korėja, kaip ir ginčas dėl Taivano, yra viena pavojingiausių konflikto sričių visame pasaulyje. N. Pelosi vizitas Taivane padidino įtampą su Kinija, demokratinę salos respubliką laikančia savo teritorijos dalimi.

Pasak Pietų Korėjos naujienų agentūros „Yonhap“, ketvirtadienį N. Pelosi norėjo nuvykti prie stipriai įtvirtintos Pietų ir Šiaurės Korėjos sienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oje Oje

Oje Oje portretas
Kokia baisi boba,,

Šaunuolė , moteriškė !

Šaunuolė , moteriškė !  portretas
Nė kiek neatsilieka nuo mūsų prezidentės D.Grybauskaitės. Jokio kinkadrebio ir krūpčiojimo , o tik darymas to , kas teisinga ...

Gedgaudas

Gedgaudas portretas
Tinkamiausia į seneliu namus,o ne Amerikai vadovauti.Mano nuomone
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių