Namibijai gresia išmesti 230 tūkst. dozių vakcinos nuo COVID-19

Namibija gali būti priversta sunaikinti iki 230 tūkst. vakcinos nuo COVID-19 dozių, kurios nebuvo sunaudotos dėl vangaus skiepijimo šalyje, o jų galiojimo laikas artėja prie pabaigos, penktadienį pranešė aukšto rango sveikatos apsaugos pareigūnas.

Šiai Pietų Afrikos valstybei sunkiai sekasi įtikinti 2,5 mln. savo piliečių pasiskiepyti, o iki šiol paskiepyta tik 11,6 proc. gyventojų.

Antradienį baigiasi 52 261 „AstraZeneca“ skiepų dozės galiojimo laikas, o 215 996 „Pfizer“ skiepų dozių galiojimo laikas baigsis kitų metų sausį ir vasarį.

„Paprastai visi nesunaudoti vaistai, kurių galiojimo laikas baigiasi, yra utilizuojami nustatyta tvarka“, – AFP sakė sveikatos ir socialinių paslaugų direktorius Benas Nangombe.

„Vakcinos nuo COVID-19, kurios nebus panaudotos iki nurodyto galiojimo termino pabaigos, bus atitinkamai sunaikintos”, – sakė jis.

B. Nangombe teigė, kad sprendimas utilizuoti vakcinas – tai, deja, prarasta galimybė žmonėms pasiskiepyti.

Pasak jo, „susirūpinimą kelia tai, jog tokie vertingi ištekliai, kaip šie, galiausiai bus išmesti dėl lėto jų naudojimo".

Žinia apie gresiantį vakcinos išmetimą pasirodė tuoj po to, kai Pietų Afrikos regione buvo aptikta nauja COVID-19 viruso atmaina, dėl kurio Didžioji Britanija ir daug kitų šalių, įskaitant Prancūziją, Vokietiją, Italiją ir Singapūrą, įvedė kelionių draudimą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauris

Lauris  portretas
Meskite lauk tas sudu marmalo vakcinas kur ne zmonems skirtos skiepiti

Onė

Onė portretas
Durniau ką rašai, ar supranti neišmanėli. Bukaprotis esi kad taip rašai

Tegul atiduoda šimonytėi

Tegul atiduoda šimonytėi portretas
Ta po 31 dozė suleis per prievarta lietuviams
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių