Niujorko meras: miesto mokyklos liks uždarytos iki rugsėjo

Niujorko mokyklos liks uždarytos iki rugsėjo, šeštadienį pranešė labiausiai nuo koronaviruso pandemijos Jungtinėse Valstijose nukentėjusio miesto meras Billas de Blasio (Bilas de Blazijas).

„Šiame sprendime nėra nieko lengva“, – sakė meras per spaudos konferenciją.

Tačiau jis pridūrė, kad „tai aiškiai padės mums gelbėti gyvybes... Tai – teisingas sprendimas“. 

Mirusiųjų nuo koronaviruso skaičius didžiausiame JAV mieste ir toliau auga. Šiuo metu jis siekia 5 820, rodo Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universiteto kaupiami duomenys. Vis dėlto Niujorke sulėtėjo užsikrėtusiųjų hospitalizacijos lygis, teigia pareigūnai.

B. de Blasio sakė, kad sprendimą dėl mokyklų jis priėmė išvakarėse pasitaręs su JAV Nacionalinio alergijos ir užkrečiamųjų ligų instituto vadovu Anthony Fauci (Entoniu Fosiu) – daugelio gerbiamu ekspertu, tapusiu vyriausybės atsako į pandemiją veidu.

Miestas uždarė savo valstybines mokyklas kovo 16 dieną, nes virusas toliau sparčiai plito.

Šeimoms, kurioms trūksta prietaisų vaikų nuotoliniam mokymuisi, skolinami miestui priklausantys kompiuteriai ar nešiojamieji kompiuteriai; jų jau išdalinta 175 000.

Mokyklų uždarymas Niujorke paveikė 1,1 mln. moksleivių.

Paprastai šiame mieste mokslo metai baigiasi birželio pabaigoje, o pareigūnai tikisi, kad įprastas pamokas pavyks atnaujinti rugsėjį, kai prasidės nauji mokslo metai.

Meras gyrė Niujorko mokytojus ir tėvus kaip „didvyrius“ ir teigė, kad miestas prireikus jiems padės.

Niujorko gubernatorius Andrew Cuomo (Endrius Kuomas) anksčiau jau buvo pratęsęs mokyklų uždarymą visoje valstijoje iki balandžio 29 dienos. Valstijoje užregistruota daugiau nei 170 000 koronaviruso atvejų ir daugiau nei 7 800 mirčių.

B. de Blasio taip pat teigė, kad trečdalis benamių prieglaudose gyvenančių vienišų suaugusiųjų – 6 000 asmenų – bus perkelti į viešbučius, „kad žmonės, kuriuos reikia izoliuoti, būtų izoliuoti“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apsišiko amerikonų

Apsišiko amerikonų portretas
medicina kaip arklys. Visas pasaulis mato kokiame stovyje ji yra.Jau net Lietuvos geresnė. Tokia turtinga valstybė, taip visur save kelia ir skuba kitiems diktuoti o elementariausių ir svarbiausių valstybės sričių nesugeba išvystyti. Tfu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių