Paaštrėjus ginčui, Vatikanas uždaro Nikaragvos ambasadą

Vatikano atstovas Nikaragvoje išvyko iš šalies ir uždarė ambasadą, nes tarp Managvos ir Šventojo Sosto tvyro įtampa, pranešė Vatikano naujienų portalas.

Po to, kai popiežius Pranciškus, praėjusią savaitę duodamas interviu, socialisto prezidento Danielio Ortegos vyriausybę pavadino diktatūra, dvišaliai santykiai atsidūrė ties žlugimo riba.

Portalas pranešė, kad diplomatas, monsinjoras Marcelis Dioufas (Marselis Dijufas), penktadienį išvyko į Kosta Riką.

Ambasada buvo uždaryta „Nikaragvos vyriausybės prašymu“, teigė „Vatican News“.

Ji teigė, kad apaštališkosios nunciatūros Managvoje globa „patikėta Italijos Respublikai“ pagal Vienos konvenciją dėl diplomatinių santykių.

Kovo 10 dieną, duodamas interviu Argentinos portalui „Infobae“, popiežius Pranciškus D. Ortegos vyriausybę pavadino „grubia diktatūra“, kuriai vadovauja „nesubalansuotas“ prezidentas.

Interviu metu argentinietis popiežius taip pat išreiškė susirūpinimą Nikaragvos vyskupu Rolando Alvarezu (Rolandu Alvaresu), kuris vasario mėnesį buvo nuteistas 26 metus kalėti už „kenkimą nacionaliniam vientisumui“, neskaitant kitų kaltinimų.

R. Alvarezas nuo rugpjūčio mėnesio buvo laikomas namų arešte ir atsisakė būti deportuotas kartu su 222 politiniais disidentais į Jungtines Valstijas.

Netrukus po to Nikaragvos užsienio reikalų ministerija išplatino pareiškimą, kuriame teigė, kad „siūloma sustabdyti diplomatinius santykius (su Vatikanu)".

Likus kelioms dienoms iki pontifiko pasisakymo, Managvos vyriausybė uždarė du su Katalikų Bažnyčia susijusius universitetus.

Nuo 2007 metų D. Ortega vis dažniau imasi autoritarinių veiksmų: išsiunčia į tremtį arba įkalina disidentus ir varžovus, panaikina prezidento kadencijos apribojimus ir perima visų valstybės šakų kontrolę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Popiežius, per daugybę metų nesusitvarko su BAŽNYČIOS

Popiežius,  per daugybę metų nesusitvarko su BAŽNYČIOS portretas
p e d o f i l a i s , o --- siekia nurodinėti pasaulio valstybių GYVENTOJAMS , kaip jiems gyventi.--Tai a m o r a l u s elgesys, kai ,ne tik kunigai , bet ir HIERARCHAI , toliau niekina mažamečius VAIKUS

H

H portretas
Žiū ir ten putinoidai iš kiaušinio prasikalė - velnio sėkla
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių