Palestiniečių prezidentas M. Abbasas kitą savaitę Paryžiuje susitiks su E. Macronu

Palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas (Mahmudas Abasas) kitą savaitę Paryžiuje surengs derybas su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu (Emaniueliu Makronu), kuriose daugiausia dėmesio bus skiriama taikos procesui ir rinkimams, ketvirtadienį pranešė palestiniečių užsienio reikalų ministerija.

M. Abbasas su E. Macronu liepos 20 dieną taip pat aptars, kaip „daryti spaudimą Izraeliui, kad būtų sudarytos tinkamos sąlygos palestiniečių rinkimams, ypač Jeruzalės mieste, surengti“, sakoma pareiškime.

Tiesioginės taikos derybos tarp Izraelio ir palestiniečių nevyksta nuo 2014 metų.

Pernai suplanuoti palestiniečių rinkimai buvo atšaukti, M. Abbasui motyvuojant Izraelio atsisakymu leisti juos surengti Izraelio aneksuotoje Rytų Jeruzalėje.

Apie būsimą M. Abbaso vizitą paskelbta po palestiniečių užsienio reikalų ministro Riyado al Maliki (Rijado Malikio) susitikimo su savo kolege iš Prancūzijos Catherine Colonna (Katrina Kolona).

Praėjusią savaitę naujasis Izraelio ministras pirmininkas Yairas Lapidas (Jairas Lapidas) nuvyko į Paryžių savo pirmojo užsienio vizito kaip šalies vadovas, kur susitiko su E. Macronu. Pastarasis pareiškė, kad „nėra jokios alternatyvos izraeliečių ir palestiniečių politinio dialogo atnaujinimui“.

Penktadienį Betliejuje, okupuotame Vakarų Krante, numatytas M. Abbaso susitikimas su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu).

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių