Paliekant Angliją – naujos taisyklės sunkvežimių vairuotojams

  • Teksto dydis:

Nuo sausio 1-osios iš Jungtinės Karalystės į Europos Sąjungą išvykstančių sunkvežimių vairuotojai privalės laikytis naujų taisyklių, o jas pažeidę gali sulaukti piniginių baudų.

Pasikeitimai aktualūs tik tiems, kurie į ES iš Anglijos išvyksta per Kento grafystę ir jos teritorijoje esantį Eurotunelį arbą jūrų perkėlą Doveryje. Naujos taisyklės taikomos 7,5 tonos svorį viršijančių transporto priemonių vairuotojams.

Taigi, nuo sausio 1-osios jie privalės pasirūpinti specialiu įvažiavimo į Kentą leidimu (Kent Access Permit).

Šis dokumentas galios tik 24 valandas, jį galima gauti internetu.

Paraišką leidimui galima pildyti čia.

Kirtus grafystės ribą krovininis transportas susidurs su eismo ribojimais – į Doverį vykstantys sunkvežimiai pirmiausiai gali būti nukreipti į buvusio Manstono oro uosto teritoriją, kuri paversta didžiule sunkvežimių aikštele. Ji nuo Doverio nutolusi apie 20 mylių.

Dar vienas toks sustojimo taškas yra greta Ashfordo (prie greitkelio M20).

Tokie veiksmai būtini siekiant sumažinti kelių apkrovą ir galimas eismo spūstis link tunelio ir perkėlos. Juose taip pat gali būti atliekama krovinio patikra.

Vairuotojai taip pat privalės su savimi turėti įrodymą, jog ne anksčiau nei prieš 72 valandas jiems atliktas koronaviruso testas su neigiamu rezultatu.

Greitieji testai – užtrunkantys iki 40 minučių – sunkvežimių vairuotojams bus atliekami ir greta greitkelio M20, ties aštuntąja jungtimi (Junction 8). Šioje vietoje paaiškėjus, kad vairuotojas užsikrėtęs koronavirusu, jam žadama kaip įmanoma greičiau suteikti visą būtiną pagalbą.

Greitieji testai bus atliekami ir Manstone.

Naujų taisyklių nesilaikantiems vairuotojams gresia iki 300 svarų sterlingų bauda.

Baiminasi, kad šios taisyklės gali sukelti sumaištį, o ne tvarką perkėlos ir tunelio prieigose. Tai rodo nesena patirtis, kai prieš šventes Kento grafystėse susidarė didžiulės sunkvežimių spūstys.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/naudinga-zinoti/paliekant-anglija--naujos-taisykles?fbclid=IwAR3NF6PYEHBb0eE4aBPokJ1jz4U4yGOhXrGmytvlM3eQrNm8ZcE2DbTvP8I



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių