Paryžius tikisi, kad Maskva darys spaudimą Minskui dėl migrantų krizės

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas (Žanas Ivas Le Drianas) tikisi, kad Rusija darys spaudimą Baltarusijai dėl migrantų krizės pastarosios pasienyje su kaimyninėmis Europos Sąjungos narėmis.

„Rusija turėtų daryti spaudimą Baltarusijai“, – Prancūzijos LCI televizijai sekmadienį sakė šalies diplomatijos vadovas.

Jis griežtai sukritikavo Baltarusijos valdžią dėl jos veiksmų, dėl kurių ir susiformavo tokia padėtis.

„Reikėtų kalbėti ne apie migracijos krizę, o apie geopolitinę operaciją, kurią vykdo diktatorius“, – komentuodamas Baltarusijos autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos elgesį kalbėjo J.-Y. Le Drianas.

Kalbėdamas apie Rusiją, Prancūzijos URM vadovas pažymėjo, kad daugelis Maskvos veiksmų jam kelia susirūpinimą, o visų – Rusijos kariuomenės telkimas prie Ukrainos sienų.

Reikėtų kalbėti ne apie migracijos krizę, o apie geopolitinę operaciją, kurią vykdo diktatorius.

„Rusija kartais yra nepaprastai sunki kaimynė“, – sakė J.-Y. Le Drianas, pridurdamas manąs, jog būtina „išsaugoti dialogo kanalus“.

Atsakydamas į klausimą apie Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ veiklą Malyje, Prancūzijos užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad Paryžiaus nuomone „Wagner“ buvimas Malyje nepriimtinas“.

Kita vertus, J.-Y. Le Drianas nepatikslino, kokia būtų Paryžiaus reakcija, jei Malio valdžia vis dėlto pradėtų bendradarbiauti su „Wagner“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
...Nejaugi tie agresyvus nelegalai TIKI ,jog pilieciai valstybiu ,i kurias jie smelkiasi su banditizmo inagiais ,kad sujaukti svetimu tautu gyvenima,,kad tie zmones priims tuos isiverzelius ishskestomis rankomis???? Blefas. azijos musulmonu mulos-shventikai turetu apshviesti musulmonus---kad niekur nera geriau nei ! TIK ! savo tautieciu tarpe ,tik savo SHALYJE ZMOGUS GALI !!! jaustis ===patogiai ,gerai, ir saugiai ===tik tarp SAVUUUUU shventikai turetu dometis savo tautieciais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių