Pentagono vadovas: JAV ieško galimybių „išvengti ginkluoto konflikto“ Ukrainoje

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostonas) antradienį pasmerkė Rusijos „vėliausią invaziją“ į Ukrainą, bet pabrėžė, kad Vašingtonas dirba su sąjungininkais, kad neleistų konfliktui dar labiau išsiplėsti.

Kalbėdamas Pentagone su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba Ll. Austinas sakė, kad Jungtinės Valstijos glaudžiai bendradarbiaus su Kijevu ir sąjungininkėmis, „mėginant rasti būdą išvengti tolesnio konflikto“.

Jis gyrė Ukrainos „santūrų atsaką“ raginant ieškoti taikaus sprendinio „Rusijos agresijos, provokacijų ir melagingų kaltinimų akivaizdoje“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „vis dar gali išvengti [jo paties] pasirinkto visokeriopo, tragiško karo“, pažymėjo Ll. Austinas.

Padėčiai Ukrainoje aštrėjant D. Kuleba, atvykęs į Vašingtoną susitikti su aukšto rango amerikiečių pareigūnais, sakė vykdantis diplomatinę misiją.

„Tačiau šiomis dienomis diplomatija taip pat reiškia gynybą“, – pabrėžė jis, Kijevui siekiant Jungtinių Valstijų platesnės karinės paramos.

„Mano žinia paprasta: stipri Ukraina yra geriausias atgrasymas Rusijai“, – pridūrė D. Kuleba.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ruciui

 Ruciui portretas
Asilo sapaliones. Turėtų banderos atominį ginklą, senai būtų sukeltas karas. Juk ten valdžioje sėdi neprotaujantis politikai. Pažiūrėk kiek paprastų ginklų prifarsiravo globalistai.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
reikia būti visiškais debilais kad nesuprasti kad putinas bijo tik ginklo , dėl to puls Ukrainą ir tai faktas , niekas jo nesustabdys jei nebus ginklo ir ne ekonominio o tikro . Turėtu Ukraina atominį ginklą , putinas sedėtu po šluota ir drebėtu kaip žiurkė , net nebūtu lindęs prie Krymo , lugansko , donbaso , numušęs pilietinį lėktuvą ir nebūtu žudęs ukrainiečių ir rusų , o pasiūlęs Ukrainai už jos pinigus pastatyti rusijoje identišką donbasą , luganską , atlyginti persikraustymo išlaidas ir perkraustyti ruskius . Prieš tą žudiką padės tik ginklas , pas pats su lukašenka , du paranojiniai nusikaltėliai žudantys žmones . Juk ruskiai ir laiko lukašenką , laikė janukovičių poste kad netaptu nato šalimis ir būtu saugos atstumas iki maskvos ir rusijos atominių raketų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių