„Pfizer“ ir „BioNTech“ sieks leidimų trečiai vakcinos nuo COVID-19 dozei

„Pfizer“ ir „BioNTech“ ketvirtadienį paskelbė sieksiančios priežiūros institucijų leidimų trečiai savo vakcinos nuo COVID-19 dozei.

Pranešimas pasirodė paaiškėjus pradiniams dar tęsiamo tyrimo rezultatams, rodantiems, kad po trečios skiepo dozės antikūnų prieš pradinę pandeminio koronavruso atmainą ir pirmą kartą Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) išaiškintą beta atmainą susidaro 5–10 kartų daugiau, palyginti su antikūnų kiekiu po pirmųjų dviejų dozių.

„Bendrovės tikisi netrukus paskelbti tikslesnius duomenis, taip pat ir kokiame nors recenzuojamame žurnale, ir planuoja artimiausiomis savaitėmis pateikti šiuos duomenis FDA (JAV maisto ir vaistų administracijai), EVA (Europos vaistų agentūrai) ir kitoms priežiūros institucijoms“, – sakoma pranešime.

Be to, kompanijos tikisi, kad trečioji vakcinos dozė taip pat gerai saugos nuo itin užkrečiamos delta atmainos, pradedančios dominuoti pasaulyje.

Imdamosi atsargumo priemonių kompanijos taip pat kuria vakciną konkrečiai prieš delta atmainą, ir pirma šių skiepų partija jau buvo pagaminta „BioNTech“ gamykloje Vokietijos mieste Maince.

Bendrovės tikisi, kad klinikiniai bandymai prasidės rugpjūtį.

Atsižvelgdamos į Izraelyje po pusmečio pastebėtą veiksmingumo sumažėjimą, kompanijos mano, kad praėjus 6–12 mėnesių po paskiepijimo abiem dozėmis gali reikėti trečios dozės.

„Nors apsauga nuo sunkios ligos išliko didelė visus šešis mėnesius, tikimasi veiksmingumo, kalbant apie simptominę ligą, mažėjimo bėgant laikui ir toliau atsirandant [naujų] atmainų“, – sakoma pareiškime.

FDA ir JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) vėlai ketvirtadienį paskelbtame bendrame pareiškime nurodo, kad pareigūnai aiškinasi, „ar gali reikėti palaikomosios dozės ir kada jos gali reikėti“.

„Visiškai paskiepytiems amerikiečiams šiuo metu palaikomosios dozės nereikia, – nurodė agentūros. – Esame pasirengę palaikomosioms dozėms, jei mokslas parodys, kad jų reikia, ir tada, kai jis tai parodys.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis  portretas
Yra medikų ,kurie siūlo nesiskiepyti. Tai dažniausiai neturintys sąžinės ir jautrumo žmonės. Numirė pacientas nesiskiepijęs , medikas nekaltas ir jo reputacija švari. O visa kita ne jo rūpestis...

Chi

Chi portretas
Tie, kas labiausiai gąsdina šiuo, atseit, baisiu virusu, nėra net medikai. Tai apie ką eina kalba!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių