Po R. T. Erdogano grasinimų Graikija didina parengtį pasienyje

Graikijos generalinis štabas (GEETHA) penktadienį neeiliniame posėdyje nusprendė skelbti padidintą parengtį prie jūros ir sausumos sienų su Turkija.

Apie tai pranešė laikraštis „Kathimerini“. To priežastis – išvakarėse netiesiogiai Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano išsakytas grasinimas. „Nežinau, ką Graikija darytų, jei mes atvertume vartus“, - sakė jis spaudos konferencijoje, turėdamas omenyje migracijos problemą.

Graikijos generalinis štabas nusprendė griežčiau kontroliuoti sienas bei iš karto pranešti apie incidentus, kurie rodytų neteisėtos migracijos augimą. Atėnai jau prieš tai griežtai sukritikavo R. T. Erdogano pasisakymą. „Jei Graikijai grasins šalys, kurios naudojasi desperacijos apimtais žmonėmis, kad pasiektų geopolitinius tikslus, mes visada ryžtingai reaguosime“, - sakė vyriausybės atstovas Giannis Oikonomou.

2020 metų vasarį R. T. Erdoganas vienašališkai pareiškė atveriantis Turkijos sieną su Graikija palei Evroso upę. Tada tūkstančiai migrantų patraukė į ES. Graikų saugumo pajėgos  daugumai migrantų neleido kirsti sienos, ES nusiuntė „Frontex“ pareigūnus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai ka

Tai ka portretas
Erdoganui baigiasi 4mikijardai EUR ES parama? Reikia naujos? Ir kas per bebrociai tokius dar į NATO priima
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių