Popiežius sako esąs pasirengęs vykti į Maskvą susitikti su ortodoksų lyderiu

Popiežius Pranciškus pirmadienį sakė, kad yra pasirengęs nuvykti į Maskvą aplankyti Rusijos Ortodoksų Bažnyčios vadovo patriarcho Kirilo.

„Esu pasirengęs nuvykti į Maskvą dialogui su broliu“, – žurnalistams sakė Pranciškus, skrisdamas atgal į Romą po vizito Graikijoje. Pasak pontifiko, susitikimas su Kirilu matyti „netolimame horizonte“.

Tuo metu vyskupas Hilarionas, Rusijos Ortodoksų Bažnyčios išorės ryšių departamento vadovas, sakė, kad kažkuriuo metu nuo gruodžio 20-osios iki 31-osios susitiks su Pranciškumi.

Hilarionas sakė, kad su Pranciškumi, be kitų klausimų, aptars „galimą būsimą susitikimą“ su Kirilu.

„Nei tokio susitikimo data, nei vieta dar nepaskirtos“, – sakoma Maskvoje paskelbtame jo pareiškime.

2016 metais popiežius surengė istorinį susitikimą su Kirilu Kuboje. Tai buvo pirmas dviejų didžiausių krikščioniškų Bažnyčių vadovų susitikimas nuo Krikščionių Bažnyčios skilimo į Rytų ir Vakarų Bažnyčias 1054 metais (schizmos).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Astronomas hidrologas  41-jų  tremtinys  Romualdas  Zubinas  portretas
SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA LIETUVIS ROMUALDAS ZUBINAS ATRADO TREČIĄJĮ ir KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS, KURIE PRANEŠA - KAS? KADA? ir KODĖL? ŽEMĖJE VYKO? KAS ir KODĖL VYKSTA?, KAS VYKS NETOLIMOJE ATEITYJE?! LAIKAS PASAULIO GALINGIESIEMS JUNGTIS PRIEŠ NEŠVENGIAMĄ KLIMATO KAITĄ IR JUNGTI VISĄ PASAULĮ!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių