R. Pratasevičius žada paduoti „Ryanair“ į teismą

  • Teksto dydis:

Baltarusijos opozicijos aktyvistas ir tinklaraštininkas, informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėjas Ramanas Pratasevičius paskelbė ruošiantis ieškinį oro bendrovei „Ryanair“, informuoja „RIA Novosti“.

„Visų detalių šiuo metu neatskleisiu, bet planuoju pateikti ieškinį „Ryanair“ ir taip pat paraginti visus šiuo skrydžiu skridusius keleivius pateikti panašų ieškinį. Su ieškiniu dirba teisininkų komanda. Kai tik viskas bus paruošta, paskelbsiu viešai“, – sakė R. Pratasevičius savo vaizdo žinutėje, paskelbtoje „YouTube“.

Jis pridūrė, kad tikisi, jog Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos (ICAO) tarybos nariai taip pat perskaitys jo pareiškimą.

„Esu pasirengęs pateikti visų savo žodžių dokumentais pagrįstus įrodymus. Baltarusijos Respublikos oficialios institucijos yra pasirengusios pateikti tuos pačius įrodymus“, – kalbėjo R. Pratasevičius.

Kaip jau rašyta, ICAO pirmadienį pratęsė savo tyrimą dėl į Vilnių skridusio „Ryanair“ lėktuvo nutupdymo Minske, motyvuodama spragomis ir neatitikimais Baltarusijos pateiktoje informacijoje apie šį incidentą.

ICAO pernai pradėjo tyrimą po to, kai gegužės 23 dieną iš Atėnų į Vilnių skridęs „Ryanair“ lėktuvas su 126 keleiviais buvo nutupdytas Minske. Per šį incidentą į orą buvo pakeltas naikintuvas.

Laineris buvo priverstas nusileisti Minske, kur buvo sulaikytas tinklaraštininkas R. Pratasevičius ir jo draugė Sofija Sapega. Jų sulaikymas sulaukė tarptautinio pasipiktinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ka čia agituoji kitus žmones ,nesąmonėm neužsiiminek ir bus gerai îsivėliai i šudą ,kiek sumokėjo įdomu.Dabar kapstykis.

Kiesa

Kiesa  portretas
Jis yra priverstas taip elgtis tikrai ne savo noru

Morgana

Morgana portretas
Vaikai geriau žaidimų nežaiskit
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių