Rusijos medikai: A. Navalnui – kasos uždegimas, apnuodijimo požymių nerasta

Atliktais tyrimais Rusijos opozicionieriui Aleksejui Navalnui nustatytas kasos uždegimas, o apnuodijimas nebuvo patvirtintas, pranešė Vidaus reikalų ministerijos Sibiro federalinės apygardos transporto valdyba.

„Galutinę diagnozę gydytojai nustatė atsižvelgdami į ne kartą atliktus cheminius ir toksikologinius tyrimus: [tai] angliavandenių apykaitos sutrikimas (pagrindinis) ir lėtinis pankreatitas su išorinės ir vidaus sekrecijos funkcijos sutrikimu, paūmėjimas (gretutinis)", – žurnalistams nurodė valdybos atstovai.

„Diagnozė „apnuodijimas“ pagal klinikinių, anamnezės, cheminių ir toksikologinių tyrimų rezultatus nepatvirtinta“, – pažymima pranešime.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, A. Navalno sutuoktinė medikams buvo pranešusi, kad vyras ribojo maisto kiekį, be to, 3–5 dienas pavalgęs jausdavo diskomfortą, maitindavosi nereguliariai. „Sutuoktinė taip pat kėlė prielaidą, kad negalavimų priežastys galėjo būti paciento dietos siekiant numesti svorio“, – sakoma pranešime.

Ministerija pabrėžė, kad ant tyrimui pateiktų daiktų, taip pat A. Navalno biologinės medžiagos ir drabužių, daiktų, paimtų iš jo viešbučio ir Tomsko oro uosto kavinės, nuodingų, narkotinių, stipraus poveikio ir panašių medžiagų nerasta.

Tuo metu pats A. Navalnas neigia sergantis lėtiniu pankreatitu ir tvirtina, kad šių metų rugpjūtį buvo visiškai sveikas.

„Kiekvienais metais atlikdavau medicininį patikrinimą, yra mano kelerių metų tyrimų rezultatai. Iki 2020 metų rugpjūčio 20 dienos buvau visiškai sveikas“, – penktadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė jis.

Rugpjūčio 20 dieną A. Navalnas pasijuto blogai ir prarado sąmonę skrisdamas iš Sibiro miesto Tomsko į Maskvą. Lėktuvui skubiai nusileidus jis ilgiau kaip parą buvo gydomas Omsko miesto ligoninėje, o rugpjūčio 22 dieną perkeltas į Berlyno universitetinę ligoninę „Charite“.

A. Navalnas dabar yra Vokietijoje, kur buvo gydomas po įtariamo apnuodijimo. Rugsėjo pabaigoje A. Navalnas buvo išrašytas iš ligoninės ir šiuo metu tęsia reabilitaciją.

Rugpjūčio 24 dieną vokiečių specialistai paskelbė, kad A. Navalnas buvo apnuodytas „medžiaga iš cholinesterazės inhibitorių grupės“. Kanclerė Angela Merkel rugsėjo 2 dieną pareiškė, kad kalbama apie kovinę nervus paralyžiuojančią medžiagą iš Sovietų sąjungoje sukurtų medžiagų grupės „Novičiok“.

Cheminio ginklo uždraudimo organizacija (OPCW) spalio 6 dieną pranešė, kad A. Navalnas buvo apnuodytas medžiaga iš „Novičioko“ grupės. Vis dėlto A. Navalno organizme aptikta medžiaga nėra priskirta prie draudžiamų, pažymėjo OPCW.

A. Navalno šeima ir bendražygiai tvirtina, kad jis buvo apnuodytas ir kad su tuo yra susijusi Rusijos valdžia. Kremlius tai neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na tai cia aisku buvo is karto

na tai cia aisku buvo is karto portretas
prisisprogo kaip yvairiausio degtines surogato kiaule ,narkatos prisisiurbe ...gavosi kasos uzdegimas ...vokieciu sexspertai visa ta skrandzio turinio ,,, mutiny ,,,yvertino kaip nauja rusu cheminy ginkla su,,novicioko,,, priedais ,kuriuos Fedia virdamas is runkeliu samogona ,naudoja vietoj mieliu...

Anonimas

Anonimas portretas
Gal jau dabar pagaliau nugaiš tas išgama ? Vienu suskiu bus mažiau.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių