„Ryanair“ vėl streikuoja Ispanijoje, atšaukta daugiau skrydžių

Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ įgulų darbuotojams atnaujinus streiką dėl atlyginimų ir darbo sąlygų, pirmadienį Ispanijoje buvo atšaukta 10 ir atidėta dar 111 skrydžių, pranešė profesinės sąjungos pareigūnai.

Labiausiai nukentėjo antrasis judriausias Ispanijos Barselonos oro uostas, ten atšaukti aštuoni skrydžiai, sakoma USO profesinės sąjungos pranešime. Tačiau profesinė sąjunga skundėsi, kad streikas neturėjo didesnio poveikio, ir užsipuolė vyriausybę, privertusią aviakompaniją vykdyti maždaug 80 procentų skrydžių ir daugumą įgulų narių eiti į darbą, sakė USO atstovas spaudai Pau Ibarzabalas.

„Manome, kad tai piktnaudžiavimas, beveik pažeidžiantis mūsų teisę streikuoti“, – sakė jis.

„Ryanair“ įgulos pradėjo virtinę streikų Ispanijoje birželio 24-ąją - tą dieną, kai daugelis Europos mokyklų pradeda vasaros atostogas. USO ir SITCPLA profesinės sąjungos iš pradžių paskelbė šešių dienų streiką, vėliau nusprendė pratęsti kolektyvinius veiksmus iki liepos 28 d., o po to paskelbė dar vieną streikų bangą - vienos paros streikus nuo rugpjūčio 8 d. iki 2023 m. sausio 7 dienos. Jos tvirtina, kad „Ryanair“ atsisako „užmegzti bet kokį dialogą“.

Savo ruožtu vežėjas teigė, kad streikai neturėjo didelės įtakos jo veiklai Ispanijoje, kur jis vykdo skrydžius daugiau nei 650 maršrutų. „Ryanair“ yra vienintelė tarptautinė bendrovė Ispanijoje, neturinti kolektyvinės sutarties, teigia profesinės sąjungos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių