Rygos Dūmoje opozicija siekia interpeliacijos merui N. Ušakovui

  • Teksto dydis:

Rygos Dūmos opozicinės frakcijos – Nacionalinis aljansas ir „Vienybė“ – antradienį planuoja sušaukti neeilinį Latvijos sostinės tarybos posėdį, kad pareikštų nepasitikėjimą meru Nilu Ušakovu, nurodė Nacionalinio aljanso atstovė spaudai Laila Ozuolinia.

Ji sakė naujienų agentūrai BNS, kad Dūmos opozicija nori surengti N.Ušakovui interpeliaciją dėl tragiškos prekybos centro griūties Rygos Zuolitūdės rajone.

Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis praeitą mėnesį paskelbė atsistatydinantis dėl lapkričio 21 dieną įvykusio incidento, kai įgriuvus prekybos centro „Maxima“ stogui žuvo 54 žmonės, o dar dešimtys buvo sužeisti.

Praėjusią savaitę N.Ušakovas pareiškė, jog neseks politinę atsakomybę prisiėmusio V.Dombrovskio pavyzdžiu, ir pabrėžė, kad būtina sulaukti tyrimo rezultatų, prieš jam apsisprendžiant dėl galimo atsistatydinimo.

„Prieš penkis mėnesius pelniau daugiau nei 58 proc. rinkėjų palaikymą (per vietos valdžios rinkimus) ir nemanau, kad jų interesams būtų geriau atstovaujama, jeigu atsistatydinčiau“, – tada aiškino meras.

Jis taip pat teigė, jog V.Dombrovskis pasinaudojo susiklosčiusia padėtimi savo naudai, kad įgytų didesnį populiarumą ir išvengtų atsakomybės, užuot likęs premjero poste ir susidūręs su problemomis, kurių jis nenori arba neįstengia spręsti – tokiomis, kaip vyriausybės stabilumo klausimai, problemos metalurgijos bendrovėje „Liepajas Metalurgs“, infliacija, skatinama euro įvedimo, tebesitęsiantis bylinėjimasis dėl nacionalinės oro bendrovės „Air Baltic“ ir daug kitų rūpesčių.

„Tai jo ciniškas mėginimas nušauti du kiškius vienu šūviu, įgyti papildomų populiarumo taškų prieš artėjančius rinkimus ir sunkias problemas užkrauti kam nors kitam“, – tvirtino N.Ušakovas, vadovaujantis kairiajam prorusiškam judėjimui „Santarvės centras“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių