S. Lavrovas: Rusijos ir Ukrainos derybos įstrigo

Maskvos ir Kyjivo derybos, kuriomis siekiama užbaigti beveik du mėnesius trunkančią Rusijos karinę kampaniją provakarietiškoje Ukrainoje, įstrigo, penktadienį sakė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Dabar jos (derybos) įstrigo“, – sakė S. Lavrovas po derybų su Kazachstano kolega ir pridūrė, kad Maskva vis dar negavo atsakymo į savo naujausią pasiūlymą, išsiųstą maždaug prieš penkias dienas.

Rusijos užsienio reikalų ministras taip pat sakė susidaręs įspūdį, kad Kyjivas gali nenorėti tęsti derybų. „Man labai keista kasdien girdėti įvairių Ukrainos atstovų, įskaitant prezidentą ir jo patarėjus, pareiškimus, kurie verčia galvoti, kad jiems šios derybos visai nereikalingos, kad jie susitaikė su savo likimu“, – pridūrė S. Lavrovas.

Kremliaus padėjėjas Vladimiras Medinskis, vyriausiasis Rusijos derybininkas su Kyjivo valdžia, sakė, kad penktadienį kalbėjosi su Ukrainos kolega.

Pokalbiai tęsėsi nuo pat kovų pradžios, tačiau konkrečių rezultatų nepateikė. Kyjivas praėjusią savaitę pareiškė, kad derybos su Rusija dėl karo užbaigimo „itin sudėtingos“. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, anksčiau penktadienį kalbėdamas su Europos Sajungos vadovu Charles‘iu Micheliu, apkaltino Kyjivą nenuoseklumu savo reikalavimuose per derybas ir nepasirengimu „ieškoti abiem pusėms priimtinų sprendimų“, nurodė Kremlius.


Šiame straipsnyje: Sergejus Lavrovasderyboskaras UkrainojeUkrainaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių