Serbijos premjere vėl paskirta A. Brnabic

Serbijos premjere trečiai kadencijai iš eilės paskirta Ana Brnabic, šeštadienį pranešė šios Balkanų šalies prezidentas Aleksandaras Vučičius.

Apie tai pranešta praėjus beveik penkiems mėnesiams po to, kai A. Vučičiaus vadovaujama valdančioji „Progresyvi partija“ laimėjo visuotinius rinkimus. Nors A. Vučičiaus einamos pareigos yra simbolinės, teisių gynimo grupės jau kurį laiką kaltina valstybės vadovą autoritarinėmis tendencijomis, o kritikai teigia, kad šalies premjerai visuomet lieka jo šešėlyje ir tarnauja jo interesams.

„Labai svarbu, kad (A. Brnabic) liktų vyriausybės vadove, jog ir toliau galėtume spręsti problemas“, – spaudos konferencijoje teigė A. Vučičius. Tačiau, pasak prezidento, A. Brnabic kadencijos trukmė nesieks įprastų ketverių metų, „nes 2024 m. numatomi vyriausybės pokyčiai“.

Nepaisant to, A. Brnabic vis vien tapo pirmąja premjere nuo daugiapartinių rinkimų grąžinimo dešimtajame dešimtmetyje, paskirta eiti šias pareigas tris kadencijas iš eilės. Manoma, kad A. Brnabic taip pat taps daugiausiai laiko valdžioje praleidusia Serbijos premjere.

Savo homoseksualumo neslepianti A. Brnabic sulaukia kritikos, kad nepakankamai garsiai pasisako už LGBTQ teisių išplėtimą Serbijoje.

Premjerė kartu su savo partnere 2019 m. susilaukė vaikelio. Po kelių mėnesių Serbijoje įsigaliojo draudimas, pagal kurį poros, „pastaruoju metu turėjusios homoseksualių lytinių santykių“, negali naudotis dirbtinio apvaisinimo paslaugomis.

A. Brnabic yra pabrėžusi, kad jos tikslas yra tapti ne „homoseksualia premjere“, o Serbijos lydere.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
beeee,pasibiauretina...

Serbu grozio etalonas??

Serbu grozio etalonas?? portretas
Manau kad tai visgaidis,arciau putlerio ivaizdzio?

fas fas

fas fas portretas
sita ne kartu su setonyte tam paciam megintuvelyje isveise?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių