Sparčiai auga rusų imigracija į Izraelį

Smarkiai išaugo rusų imigracija į Izraelį. Nuo sausio iki liepos gyventi į Izraelį išvyko daugiau kaip 20 000 Rusijos piliečių, rodo Izraelio statistika, kuria remiasi agentūra „Reuters“.

Palyginimui: per visus 2019-uosius metus į Izraelį persikėlė kiek mažiau nei 16 000 rusų. Ypač smarkus imigracijos didėjimas stebėtas šiais metais po Rusijos invazijos į Ukrainą vasario 24 dieną. Vasarį į Izraelį kaip imigrantai atvyko 700 Rusijos piliečių, kovą – jau per 3 000.

Remiantis Izraelio įstatymais, kiekvienas asmuo, kurio bent vienas iš senelių buvo žydas, turi teisę nedelsiant būti natūralizuotas. Šią sąlyga atitinka apie 600 000 rusų.

Liepą Rusijos teisingumo ministerija pareikalavo likviduoti organizacijos „Jewish Agency for Israel“ filialą Maskvoje. Ši organizacija padeda žydams persikelti į Izraelį. Tokio reikalavimo priežastimi įvardyti Rusijos duomenų apsaugos įstatymo pažeidimai.

Tačiau Izraelio diasporos reikalų ministras Nachmanas Shai kaltina Rusiją taip reaguojant į Izraelio poziciją Ukrainos atžvilgiu. Izraelis vyriausybei Kyjive teikia humanitarinę pagalbą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Rusai dabar bele kur vaziuos, kai neduoda vizu. Labai jiems gerai, rusiski zudikai, sedekite namie

,,rusijos, pilieciai -su ukrainos pasais, is Kijevo Lvovo

,,rusijos,  pilieciai -su ukrainos pasais, is  Kijevo Lvovo  portretas
masiskai tepa slides y Izzraely savo istorine tevyne
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių