Per susitikimą JAV, keturių kitų šalių atstovai išėjo kalbant Rusijos atstovui

Jungtinių Valstijų ir kitų keturių šalių delegatai šeštadienį paliko konferencijų salę, Rusijos atstovui pradėjus savo kalbą Azijos ir Ramiojo vandenyno ekonominio bendradarbiavimo (APEC) grupės prekybos ministrų susitikime Tailando sostinėje, pranešė pareigūnai.

Pasak Japonijos atstovo, šalies ekonomikos, prekybos ir pramonės ministras Koichi Hagiuda (Koičis Hagiuda) ir jo kolegos iš JAV, Australijos, Naujosios Zelandijos ir Kanados išėjo iš susitikimo Bankoke, taip išreikšdami nepritarimą Rusijos invazijai į Ukrainą.

Japonų pareigūnas situaciją komentavo su anonimiškumo sąlyga, nes nėra įpareigotas duoti komentarų žiniasklaidai.

Kaip nurodoma Naujosios Zelandijos prekybos ministro Damieno O’Connoro (Damjeno O'Konoro) pareiškime, jis išėjo „protestuodamas prieš Rusijos invaziją, kuri sulėtino regiono ekonomikos atsigavimą po pandemijos ir apsunkino žmonių galimybę gauti maisto“.

Pranešime pabrėžiama, kad ministras paliko salę „su gera draugija“.

JAV pareigūnas Bankoke irgi patvirtino išėjimą, bet daugiau informacijos nepateikė. Jis, kaip ir Japonijos kolega, taip pat prašė būti neįvardytas.

Kalbėti apie incidentą – diplomatiškai jautru, nes tai įvyko uždarame posėdyje. Vašingtonui susitikime atstovauja JAV prekybos atstovė Katherine Tai (Ketrin Tai).

Tailandas šiais metais rengia APEC susitikimą, kuriame dalyvauja atstovai iš 21 valstybės. Dvi dienas truksiantis prekybos ministrų susitikimas baigiasi sekmadienį.

Šaltinių teigimu, penkių šalių atstovai salę paliko, kai Rusijos ekonominės plėtros ministras Maksimas Rešetnikovas turėjo sakyti įžanginę kalbą. Po jo pasisakymo valstybių atstovai į salę sugrįžo.

Vakarų šalys įvedė griežtas diplomatines ir ekonomines sankcijas Rusijai dėl jos invazijos į Ukrainą, tačiau daugelis APEC valstybių narių, ypač Pietryčių Azijoje ir Lotynų Amerikoje, nuo tokių žingsnių susilaikė.

Karas Ukrainoje sukėlė didelių prekybos problemų, nes sutrikdė tiekimo grandines, ypač maisto sektoriuje.

APEC buvo įkurta 1989 metais, siekiant paskatinti šalių augimą per ekonominę integraciją ir prekybą.


Šiame straipsnyje: APECRusijaJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Senjora to Didžiausia

Senjora  to  Didžiausia  portretas
Gal tu išreišk panieka tiem kurie 2015 metais Dombase Luganske nužudė 14 000 šachtininku ir 100 vaiku nušovė pažiurek dok film ANGELU ALĖJA kuri pastate anglu režysierius Tada jokio Putino ukrainoj nebuvo Tai matė visas pasaulis kas sekė ta karao zelene išrinko tik todėl kad jis pažadejo kara nutraukt bet amerikonai nenorėjo o zele po to tapo milijardieriu

Anonimas

Anonimas portretas
Rusija yra pasaulio ateitis. Amerikai ir jos subinlaiziams jau pareina galas.

Procesas vyksta Depai

Procesas vyksta Depai portretas
Jus abu trumparegiai De bi lai. Ateis laikas kai visi šitie lėks i Maskva ir laižydami rava prašys malonės...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių