Tyrimas dėl Minske nutupdyto lėktuvo užsitęs: prokurorai pasigenda „Ryanair“ bendradarbiavimo

  • Teksto dydis:

Tarptautinės civilinės aviacijos organizacija parengė tyrimo tarpinę ataskaitą ir konstatavo, kad tyrimui baigti reikia daugiau laiko, nes reikia surinkti papildomos informacijos bei iš rusų kalbos išsiversti baltarusių pateiktą medžiagą, praneša LNK.

Organizacija iki rugsėjo pratęsė tyrimą dėl prieš daugiau kaip mėnesį Minske nutupdyto „Ryanair“ lėktuvo, skridusio iš Atėnų į Vilnių. Nors iki Lietuvos oro erdvės kirtimo buvo telikusios kelios minutės, Baltarusijos oro dispečeriai nurodė pilotams apsisukti ir leistis Minske neva dėl bombos lėktuve. Bet iš lėktuvo prievarta išsodinti Aliaksandro Lukašenkos režimo kritikas, tinklaraštininkas Ramanas Pratasevičius ir jo draugė Sofija Sapega.

Tarptautinės civilinės aviacijos organizacija sako, kad tyrimui baigti reikia daugiau laiko.

Savo tyrimą atliekantys Lietuvos prokurorai pasigenda „Ryanair“ kompanijos bendradarbiavimo. Lėktuvo juodosios dėžės buvo skubiai išvežtos į Varšuvą.

„Mano žiniomis, ikiteisminius tyrimus yra pradėję Latvija, Lenkija (su Lenkija sudaryta jungtinė tyrimo grupė) ir taip pat yra Jungtinės Amerikos Valstijos pradėjusios ikiteisminį tyrimą. Vyksta bendradarbiavimas su „Ryanair“, prašoma duomenų, aišku, norėtųsi intensyvesnio, glaudesnio bendradarbiavimo, bet yra taip, kaip yra. Tikrai tyrimas vyksta ir intensyviai atliekami ikiteisminio tyrimo veiksmai“, – aiškino generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Feliksas

Feliksas  portretas
Iš kur tiek pusprociu Lietuvoje priviso. Visi komentatoriai rašo, nežino ką nori, kad ir jį Minska broileris Landsbergįnis atneštų amerikoniska demokratija šito aš nenoriu. Korumpuotoj Lietuvoj aš sotus. Kada prokuroras kels byla už neteisėtai gauta skypa

Udrys

Udrys portretas
Koki cia kvaila tirima del to liektuvo nutubdimo pradeja Ar neaisku kad reikiejo tuos persidavielius susemti.O kas dave komanda,tai jiems papuskit i uzpakali.

kažko labai abejoju

kažko labai abejoju portretas
Gal greičiau Minsko aukštosios milicijos mokyklos auklėtiniai Lietuvoje bando padėti savo kolegoms Baltarusijoje? Antai jau ir Graikija paskelbė šiek tiek medžiagos, kitos šalys. Ir tik Lietuvos "teisėsauga", kaip ir bet kurios kitos niekšybės atveju, dangstosi tyrimo paslaptimi ir nieko neskelbia. Visa tai jau matėme bet kurioje marinamoje rezonansinėje byloje.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių