Ukraina atskleidė, kodėl V. Zelenskiui derėtis su V. Putinu – ne laikas

Ukrainos prezidento patarėjas Michailas Podoliakas pakomentavo Turkijos pusės pareiškimą apie artėjantį Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimą. Jis mano, kad šiandien ne laikas tokioms deryboms, praneša UNIAN.

„Nematau, kad tai būtų galima padaryti rytoj arba poryt, kaip sako Turkija... Deja, reikia šiek tiek palaukti. Šiandienos abiejų prezidentų deryboms vis dar ne laikas. Tikriausiai jos vyks kiek vėliau. Tačiau mes norime, kad Ukrainos pozicija šiose derybose būtų labai galinga. Mes turime stiprios valios prezidentą. Jis nori ateiti į derybas ir elgtis taip, kaip turėtų elgtis – kaip pasaulinio lygio lyderis“, – sakė M. Podoliakas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad dokumente, kurį rengia Ukrainos ir Rusijos pusės, turėtų būti aptarta karo baigtis.

„Ugnies nutraukimas visoje Ukrainoje, Rusijos kariuomenės išvedimas iš Ukrainos teritorijos, apsikeitimas belaisviais... Turėtų būti visi punktai, kaip baigiamas karas. Reikia nustatyti raudonas linijas Rusijai, kad ji daugiau niekada negalėtų patekti į Ukrainos teritoriją“, – reziumavo M. Podoliakas.

Trečiadienį Turkijos gynybos ministras Hulusi Akaras pareiškė, jog Ankara tikisi, kad prezidento Recepo Tayyipo Erdoğano pasiūlymu artimiausiomis dienomis pavyks surengti Ukrainos ir Rusijos lyderių V. Zelenskio ir V. Putino susitikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių