UNICEF skurdžioms šalims pristatys 2 mlrd. vakcinos nuo koronaviruso dozių

Kovoje su koronaviruso pandemija JT Vaikų fondas (UNICEF) ketina nugabenti 2 mlrd. vakcinos dozių iš viso 92 mažesnių pajamų šalims. Logistinis pasirengimas jau vyksta, pirmadienį pranešė UNICEF. Bu nusiųsta ir milijardas švirkštų.

„Tęsiantis Covid-19 vakcinos kūrimo darbams, UNICEF stiprina bendradarbiavimą su oro bendrovėmis, krovinių gabenimo įmonėmis, laivybos kompanijos ir kitomis logistinėmis įmonėmis, kad gyvybiškai svarbi vakcina kiek įmanoma greitai ir saugiai pasiektų žmones“, - sakė UNICEF Tiekimo skyriaus vadovė Etleva Kadilli. Ji pabrėžė, kad tikimasi užsitikrinti pakankamai transportavimo pajėgumų šiam „milžiniškam istoriniam uždaviniui“. „Manoma, kad Covid-19 vakcinos įsigijimas, pristatymas ir padalijimas bus didžiausia ir greičiausia kada nors atlikta operacija“, - pareiškė UNICEF.

Praėjusią savaitę UNICEF kartu su Amerikos sveikatos organizacija(PAHO) ir Tarptautine oro transporto asociacija (IATA) jau kalbėjosi su didžiosiomis oro kompanijomis.

Nuo sausio UNICEF kovoje su pandemija įvairioms pasaulio šalims jau nugabeno kaukių, chalatų, deguonies aparatų ir testų už 190 mln. JAV dolerių (160 mln. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lohams

Lohams portretas
Štai kur biznis štai kur varkes Vaistai ir maistas trečiom šalim:) 2mlrd doziu 20-30$ už doze.

Geras budas

Geras budas portretas
Sumažinti juodasikniu ir babaju populiacija Kas ten žino kas toj vakcinoj......

Anonimas

Anonimas portretas
juk reikalingi bandyminiai triusiai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių