V. Putinas ir Xi Jinpingas per susitikimą Maskvoje pasidžiaugė savo valstybių santykiais

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas į Maskvą atvykusiam Kinijos vadovui Xi Jinpingui (Si Dzinpingui) pirmadienį pasakė, kad jų šalys turi daug bendrų tikslų.

„Turime daug bendrų užduočių ir tikslų“, – svečiui iš Pekino sakė V. Putinas ir pridūrė, kad simboliška, jog pirmajam savo naujos kadencijos užsienio vizitui Kinijos lyderis pasirinko kelionę į Rusiją.

Tuo metu Xi Jinpingas per pirmąjį jųdviejų susitikimą trijų dienų trukmės valstybinio vizito metu pasidžiaugė dėl glaudžių abiejų valstybių ryšių.

„Esame visapusiško strateginio bendradarbiavimo partneriai. Būtent šis statusas lemia, kad tarp mūsų šalių turėtų būti glaudūs ryšiai“, – sakė jis, remiantis Rusijos valstybinės televizijos išverstomis pastabomis.

Xi Jinpingas anksčiau savo vizitą apibūdino kaip „draugystės, bendradarbiavimo ir taikos kelionę“, nors Vakarų šalys kritikuoja Kiniją dėl, jų nuomone, tylaus Maskvos invazijos į Ukrainą palaikymo ir diplomatinės priedangos.

Kremlius pirmadienį pranešė, kad abu lyderiai aptars Pekino pateiktus pasiūlymus dėl karo užbaigimo.

Kinija save vadina neutralia šalimi, tačiau tuo pat metu palaiko glaudžius ryšius su Rusija. Prieš kurį laiką Rytų Azijos milžinė pristatė 12 punktų dokumentą, kuriuo siekiama taikos. Vis dėlto dalis Vakarų šalių tokį pasiūlymą sukritikavo, vadindami jį nevisaverčiu.


Šiame straipsnyje: Vladimiras PutinasXi JinpingasKinijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių