V. Putinas: Rusija sieks iki 2060 metų tapti neutralia klimato atžvilgiu

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad jo šalis, viena didžiausių pasaulyje naftos ir dujų gamintojų, mėgins iki 2060 metų tapti neutralia klimato atžvilgiu.

„Rusija iš esmės sieks, kad jos ekonomika būtų neutrali anglies dvideginio išlakų atžvilgiu, – sakė jis per energetikos forumą Maskvoje. – Nustatėme tam gairę: ne vėliau kaip 2060 metais.“

Kalbėdamas apie pasaulio energijos rinkos ateitį, V. Putinas pridūrė: „Naftos ir anglies vaidmuo mažės.“

Nors Rusijos prezidentas daugelį metų garsėjo savo skeptišku požiūriu dėl teorijos, kad pasaulio klimato šiltėjimą dabar visų pirma lemia žmogaus veikla, bet pastaraisiais mėnesiais jis pakeitė nuomonę.

Pažadas siekti neutralumo duotas po ankstesnio ambicingo žingsnio birželį, kai V. Putinas nurodė savo vyriausybei parengti planą, kaip iki 2050 metų sumažinti anglies dvideginio išlakas, kad jos būtų mažesnės nei Europos Sąjungoje.

„Planetai reikia informuotų, atsakingų visų rinkos dalyvių – tiek gamintojų, tiek vartotojų – veiksmų, orientuotų į ilgalaikę perspektyvą, siekiant tvaraus visų mūsų šalių vystymosi“, – trečiadienį pareiškė V. Putinas.

Rusija šiuo metu yra ketvirtoje vietoje pagal anglies dvideginio išlakas, o kritikai teigia, kad šalis daro toli gražu nepakankamai, kad įveiktų krizę.

Daugelio mokslininkų nuomone, Rusija, ypač jos Sibiro ir Arkties regionai, yra viena iš labiausiai klimato kaitos veikiamų valstybių.

Redaktorius Raimondas Čiuplys



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Saunuoliai

Pakalbejo tuo ir baige

Pakalbejo tuo ir baige portretas
Ten kas link zmoniu geroves visada taip buna

Aha

Aha portretas
O liliputinas sieks tapti nemirtingu. :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių