V. Putinas: vilties išspręsti Ukrainos krizę esama, bet priemonės „nebus paprastos“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį sakė turįs vilčių, kad Maskva ir Vakarai sugebės rasti sprendinį su Ukraina susijusiai saugumo krizei, bet taip pat apkaltino Vašingtoną naudojantis Kijevu kaip „įrankiu“ prieš Rusiją.

„Tikiuosi, kad galiausiai rasime sprendinį, nors tai nebus paprasta“, – sakė V. Putinas, galbūt siųsdamas užuominą, kad yra pasiruošęs tolesnėms deryboms su Vakarais, kaltinančiais Maskvą sutelkus prie sienos su Ukraina daugiau kaip 100 tūkst. karių ir galimai planuojant įsiveržti į kaimyninę šalį.

V. Putinas per spaudos konferenciją po derybų Maskvoje su Vengrijos premjeru Viktor Orbanu taip pat sakė, kad Vašingtono pagrindinis siekis yra Rusijos stabdymas.

„Man atrodo, kad Jungtinėms Valstijoms labiau rūpi ne Ukrainos saugumas... Jų pagrindinis tikslas – stabdyti Rusijos vystymąsi“, – kalbėjo Kremliaus vadovas.

„Šia prasme pati Ukraina tėra įrankis šiam tikslui pasiekti. Tai gali būti padaryta įvairiais būdais“, pavyzdžiui, įtraukiant Rusiją į ginkluotą konfliktą, tikino V. Putinas.

Rusijos lyderis pridūrė, jog jeigu Ukraina būtų priimta į NATO, Rusija galėtų būti įtraukta į karinį konfliktą su Aljansu dėl Maskvos aneksuoto Krymo.

„Įsivaizduokime, kad Ukraina yra NATO šalis ir pradeda karinę operaciją Kryme, Rusijos suverenią teritoriją, – sakė V. Putinas. – Ką, ar turime kovoti su NATO aljansu? Ar apie tai kas nors pagalvojo? Atrodo, kad ne.“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Erikai

Erikai  portretas
O, tu kokia, ,ekstrasensė "esi? Iš kur žinai, kas ko nori? ??O jei bus referendumas, tai kodėl nusprendei, kad žmonės pasirinks prisijungimą prie Rusijos? Kas tu tokia, kad už visus kalbėtum ar nuspręstum? ??Neturi tokios teisės! !!!O Kryme kažkodėl visa liaudis patenkinta prisijungimu prie Rusijos. Kažin kodėl? Gal atsakysi į tą klausimą?

Anonime

Anonime  portretas
Gorbačiovas kaip tik norėjo, kad tarybų sąjunga ,,atsigautų "ekonomiškai, ir ragino, ,persitvarkyti ",tai yra dirbti, negirtuokliauti,nevogti iš ,,bendro katilo, t.y.iš valstybės. Bet tiek metų atmestinai dirbę, vogę, girtuokliavę darbo metu, ims staiga ir nustos. ...blogai pažinojo liaudį tas Gorbačiovas. Reikėjo griežtai, tyliai su, ,bizūnu "įpratint dirbt ir duot uždirbt, kad ūpas būtų bendram reikalui aukoti savo jėgas. ..Turinti beveik visus gamtos išteklius valstybė (sąjunga )--galėjo žmonės kaip milijonieriai gyventi. O dabar -vieni aptękę turtais, kiti -vos vos galą su galu suduria. ....

Dėde Ignai

Dėde Ignai  portretas
Nepavydėk rusams būti su rusais ir Rusijos. Rusai labai vieninga tauta .Ji vienintelė tuos, ,aukso veršius "nuvertė. ..Jų dėka žmonės turėjo įstatymiškai garantijas į darbą, poilsį, mokslą, gydymą. Tik deja neturėjo šalis vadovų, kurie rūpintųsi, kad tvarka ir drausmė būtų ir darbas tinkamai atliktas visuomenės labui. O tai vogė, kas tik galėjo, dirbo, ,atmestinai "dauguma, vagystės, kur tik, ,prilįsdavo "....Ai, juk iš, ,bendro katilo ".....TAI ir ištuštėjo tas, ,katilas"...O galėjo būt Oho! Tokie žemės turtai, tokios galimybės buvo. Bagočiausi žmonės pasaulyje galėjo būti rytų europiečiai. Bet. ...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių