V. Putino šalininkas A. Kudrinas atsistatydino iš Audito rūmų vadovo pareigų

  • Teksto dydis:

Ilgamečio Rusijos prezidento Vladimiro Putino šalininkas Aleksejus Kudrinas antradienį atsistatydino iš Audito rūmų vadovo posto, pasirodžius pranešimams, kad jam bus patikėta prižiūrėti šalies technologijų milžinės „Yandex“ restruktūrizavimą, pradėtą paskelbus sankcijas dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.

Buvęs finansų ministras, 62 metų A. Kudrinas, Maskvoje pagarsėjęs kaip liberalios ekonomikos šalininkas, Rusijos politikoje dalyvauja nuo 1990 metų.

A. Kudrinas teigė „paliekantis Audito rūmų pirmininko postą“ po „maždaug 25 metų darbo viešajame sektoriuje“.

„Dabar norėtųsi orientuotis į didelius projektus, kurie yra susiję su privačių iniciatyvų plėtra plačiąja prasme, bet kartu turi didelę įtaką žmonėms“, – pažymėjo jis.

Audito rūmų pirmininko pareigas A. Kudrinas ėjo nuo 2018 metų, kai buvo paskirtas V. Putinui tapus prezidentu ketvirtąjį kartą.

Praėjusią savaitę Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS pranešė, kad A. Kudrinui iki Naujųjų metų bus suteiktos aukštos pareigos bendrovėje „Yandex“.

„Sprendimas yra priimtas“, – TASS pacitavo savo šaltinį.

„Yandex“ – dažnai vadinama „rusiškąja Google“ – turi paieškos sistemą, taip pat teikia taksi ir maisto pristatymo paslaugas Rusijoje.

Bendrovė yra registruota Nyderlanduose ir turi patronuojamąsias įmones Europoje, JK ir JAV, tačiau didžioji jos verslo dalis yra Rusijoje ir rusakalbėse šalyse.

Praėjusią savaitę direktorių valdyba pareiškė, kad „atsižvelgiant į dabartinę geopolitinę aplinką, bus svarstomos galimybės pertvarkyti grupės nuosavybę ir valdymą“.

Pasak pranešimo, tai gali apimti kai kurių bendrovės paslaugų, įskaitant autonominio vairavimo technologijų, debesų kompiuterijos ir duomenų ženklinimo paslaugas, vystymą „nepriklausomai nuo Rusijos“.

Taip pat priduriama, kad bendrovė „numato“ galimybę „atėjus laikui pakeisti pavadinimą“.

„Yandex“ teigė galinti „perleisti visų kitų „Yandex“ grupės verslų, tokių kaip reklama, elektroninė prekyba ir maisto pristatymas, nuosavybės teises ir kontrolę.

Šią vasarą „Yandex“ pranešė parduodanti savo paieškos variklį – didžiausią paieškos variklį rusų kalba internete – vyriausybės kontroliuojamai VK grupei, kuriai priklauso didžiausias šalyje socialinis tinklas „VKontakte“.


Šiame straipsnyje: Aleksejus KudrinasatsistatydinoVladimiras Putinasšalininkaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių