Vietnamas pagamino rusiškos vakcinos „Sputnik V“ bandomąją partiją

Rusija trečiadienį pranešė, kad Vietnamas pagamino pirmąją bandomąją partiją jos sukurtos vakcinos „Sputnik V“, skirtos kovai su koronaviruso pandemija.

Bandomoji partija buvo pagaminta bendradarbiaujant su Vietnamo valstybine farmacijos įmone „Vabiotech“, sakoma „Sputnik V“ kūrimą finansavusio Rusijos tiesioginių investicijų fondo (RDIF) pranešime.

Pirmieji partijos pavyzdžiai bus nusiųsti vakcinos gamintojui – Rusijos valstybiniam Gamalėjos institutui Maskvoje – patikrinti kokybės, pridūrė RDIF.

„RDIF ir „Vabiotech“ aktyviai bendradarbiauja per technologijų perdavimo procesą, kad „Sputnik V“ būtų lengviau prieinamas Vietnamo gyventojams“, – sakoma fondo vadovo Kirilo Dmitrijevo pareiškime.

„Vabiotech“ prezidentas Dat Tuan Do sveikino pranešimą ir sakė, kad tai „padės užtikrinti kokybiškų ir įperkamų“ vakcinų Vietnamui ir kitoms regiono šalims.

Vietname neseniai smarkiai padaugėjo COVID-19 atvejų, o vyriausybė, norėdama suvaldyti protrūkį, maždaug trečdaliui iš 100 mln. šalies gyventojų paskelbė griežtą karantiną.

Šiai Pietryčių Azijos šaliai sunkiai sekasi apsirūpinti vakcinomis, o gyventojai skiepijami lėtai. Iki pirmadienio Vietname buvo panaudota tik 4,3 mln. vakcinų dozių.

Rusija „Sputnik V“ įregistravo pernai rugpjūtį, dar neatlikusi didelių klinikinių bandymų, o ekspertai reiškė susirūpinimą dėl tokio skuboto proceso.

Vėliau medicinos žurnale „The Lancet“ paskelbta, kad vakcina saugi, o jos veiksmingumas viršija 90 procentų, tad pasitikėjimas šiais rusiškais skiepais buvo atkurtas.

RDIF yra pasirašęs gamybos susitarimų su keliomis šalimis, tarp jų Indija, turinčia pagaminti po kelis šimtus milijonų dozių per metus.

RDIF teigimu, ši dviejų dozių vakcina jau patvirtinta 68 valstybėse. Fondas taip pat kreipėsi dėl jos įregistravimo Europos Sąjungoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sankcijas Vietnamui !!! Kur žiūri Gabriukas, ko tyli ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių