Vokietija padės Graikijai pasiųsti į Ukrainą sovietinių laikų kovines mašinas

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock pareiškė tikinti, kad su Graikija pavyks greitai susitarti dėl apsikeitimo, kuris leistų sovietinių laikų kovines mašinas perduoti Ukrainai, kovojančiai su Rusijos invazija.

A. Baerbock sakė, kad kalbama apie pėstininkų kovos mašinas BMP-1, jos buvo patikrintos, į derybas įtraukta Ukraina.

Remiantis Graikijos gynybos ministerijos šaltiniais, kalba eina apie 100 BMP-1 pėstininkų kovos mašinų. Joms pakeisti Vokietija turi parūpinti Graikijai "Marder" pėstininkų kovos mašinų.

Panašius apsikeitimo susitarimus Vokietija siūlo ir Rytų Europos NATO narėms, vis dar eksploatuojančioms sovietmečio ginklus, gerai žinomus Ukrainos kariškiams. Sandoriai juda lėtai, Vokietijos socialdemokratai, dominuojantys valdančiojoje koalicijoje, kaltinami nenoru tiekti Ukrainai sunkiąją ginkluotę.

Nors pastarosiomis savaitėmis ginklų tiekimo tempas ir mastas išaugo, valdančiosios koalicijos partnerių Žaliųjų narė A. Baerbock praėjusį savaitgalį pripažino, kad vis dar vėluojama. Žaliųjų, taip pat į koaliciją įeinančios liberalios FDP ir opozicinės konservatorių partijos įstatymų leidėjai pasisako už tai, kad Ukraina būtų aprūpinta modernesniais vokiškais ginklais, A. Baerbock savo pozicijos šiuo klausimu kol kas neišsakė.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojevokietijaGraikijakovinės mašinosAnnalena Baerbock

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių