Vokietijos policija surengė virtinę kratų, susijusių su pražūtingais vasaros potvyniais

Vokietijos policija šalies vakaruose surengė virtinę kratų biuruose ir gyvenamuosiuose būstuose, vykdydama tyrimą dėl praėjusios vasaros potvynių, per kuriuos 180 žmonių žuvo ir šimtai buvo sužeisti.

Reidus, kuriuose dalyvavo 140 policininkų, koordinavo Kelno miesto prokuratūra. Naujienų agentūra DPA pranešė, kad kratos atliktos daugiau kaip 20-yje biurų ir gyvenamųjų būstų.

Pranešama, kad tyrėjų taikiklyje yra Erftštate netoli Kelno esančios atviros kasyklos savininkas ir nuomotojas, taip pat penki kasyklą eksploatuojančios įmonės darbuotojai bei dar keturi regioninės rajono tarybos nariai.

Pasak DPA, įtariamieji yra 29–65 metų amžiaus. Jų pavardės neskelbiamos laikantis asmens duomenų apsaugos taisyklių.

Prokuratūra šių asmenų atžvilgiu atlieka tyrimą dėl įtariamo aplaidumo, nusikalstamo neveikimo, pavojaus statiniams sukėlimo ir federalinio kasybos įstatymo pažeidimų, nurodė DPA.

Remiantis tyrimu, galimai nebuvo užtikrinta tinkama apsauga nuo potvynių ir dėl to liepos 16-osios naktį žvyro karjerą užliejo vanduo.

„Esama įtarimų, kad atsakovai dėl savo profesinių sąsajų su žvyro karjeru galėjo ir turėjo suprasti apsauginio pylimo ir karjero pylimų būklę ir turėjo ja pasirūpinti“, – sakė Kelno prokuratūros prokuroras Ulrichas Bremeris (Ulrichas Brėmeris), kurį citavo DPA.

Per liepos mėnesio potvynius po smarkios liūties šalia žvyro karjero prie Erfto upės nuslinko nuošliauža ir vanduo užtvindė karjerą. Buvo sugriauti keli pastatai, tačiau žmonių aukų pavyko išvengti, nurodė DPA.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių