Vokietijos valdžios lengvatą kurui susižėrė verslas: padvigubino savo pelną

  • Teksto dydis:

Vokietijos vyriausybė skyrė daugiau kaip 3 mlrd. eurų, kad degalai šalyje atpigtų, tačiau aiškėja, kad jie atpigo tik keliais centais, o likusius pinigus susižėrė naftos kompanijos, praneša LNK.

Vokiečiai jaučiasi apgauti. Sako, kad automobilį turėti tiesiog nebeapsimoka.

„Nuo tada, kai labai pakilo degalų kainos, beveik tik dviračiu keliauju – automobiliu beveik niekada“, – pasakojo Vokietijos gyventoja.

Valdžia skyrė 3 mlrd. eurų mokesčių lengvatoms, kad tik degalai būtų pigesni, tačiau švieslentėse vokiečiai to nepastebi.

„Ši degalų lengvata yra visiškas šnipštas. Esu labai nusivylęs“, – piktinosi vokietis.

Miunsterio taikomojo mokslo universitetas suskaičiavo, kad per pirmąsias dešimt dienų pirkėją pasiekė tik 10 ir 35 centų nuolaidos litrui benzino. Kitus 25 centus naftos bendrovės pasiliko kaip papildomą pelną.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Vokietijos ekonomikos ministras Robertas Habeckas verslininkais labai nusivylęs.

„Įmonės turi būti moralios tokioje situacijoje, kokioje esame. Sakyčiau, kad tai moralinis skandalas“, – rėžė R. Habeckas.

Milijardų mokesčių mokėtojų pinigų pasisavinimas nusivylimą kelia ne vien vairuotojams. Jis kenkia visai šalies ekonomikai, valdžia ketina keisti įstatymus.

„Kartelių biuras vadinamas kartelių biuru, nes jis turėtų užkirsti kelią karteliams. Jis iš esmės yra bejėgis. Tokia padėtis nepriimtina ir mes ją pakeisime“, – tikino R. Habeckas.

Pasak „žaliųjų“ politiko Christopho Schalasto, svarbiausia, kad neteisėtai gautas pelnas būtų kuo lengviau nusavinamas.

„Man atrodo problematiška, kad tai būtų galima padaryti be kaltės įrodymų. Tai iš tikrųjų yra svetima mūsų teisei“, – komentavo jis.

Be to, kol įsigalios naujasis antimonopolinis įstatymas, nuolaidos degalams jau seniai bus pasibaigusios. Vis dėlto, pasak ekspertų, būtina apriboti tokį apiplėšinėjimą prie degalinių.

Tarptautinės naftos bendrovės vos per tris mėnesius padvigubino savo pelną.

„Vokietijos rinka kaip atskira rinka tam neturi jokios įtakos. Visur Europoje, o kai kuriais atvejais ir visame pasaulyje, yra tas pats“, – aiškino Degalų ir energetikos verslo asociacijos atstovas Alexanderis von Gersdorffas.

Ekonomikos ministras R. Habeckas su tuo nesutiko ir pažadėjo dėl teisingų kainų kovoti dantimis ir nagais. Daugeliui vairuotojų bus malonu tai išgirsti, tačiau ji prašo ne tik grasinti, bet ir, jei jau reikia, įkąsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vokiečiui 2 eurai už litrą degalų

vokiečiui 2 eurai už litrą degalų portretas
- tik nusiperst. Kiek ten uždirba eilinis fūristas - 2,7 - 2,8 kilo ir viskas baltai. Lietuviui tik vagiui ar seimūnai, kas mažai skiriasi , šiap valdinykui, kuriam dėžutes nuo brendžio neša ir 5 jievrai nebaisu.

Uk

Uk portretas
Jau prieš mėn skelbė Shell pirmo ketvirčio pelnas 7 milijardai...BP 5 milijardai... o eiliniai plikom siknom ir tyli visi

Juk tie branginimai

Juk tie branginimai portretas
ir tos "lengvatos" tam ir kuriami,kad visu pinigai atitektu saujai turtinguju!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių