Arizonoje baltaodis policininkas nušovė neginkluotą juodaodį

  • Teksto dydis:

Arizonoje baltaodis policininkas nušovė vieną juodaodį, kai pamanė, kad jis ketina iš kišenės išsitraukti ginklą, nors iš tikrųjų ten buvo tik piliulių, ketvirtadienį pranešė pareigūnai, Niujorke vykstant protestams dėl šalyje įvykusių kelių panašių incidentų.

Per trečiadienį Finikso mieste įvykusį incidentą policininkas pagalvojo, kad 34 metų įtariamasis siekia kišenėje laikomo pistoleto, ir, kilus grumtynėms, dukart šovė jam į krūtinę.

Vėliau paaiškėjo, kad Rumaino Brisbono (Rumeno Brisbono) kišenėje buvo tik piliulių.

Šis incidentas įvyko, kai policininkas buvo pasiųstas patikrinti pranešimo apie numanomą narkotikų prekybą prie vienos parduotuvės.

„Per grumtynes Brisbonas įkišo kairę ranką į kišenę, o pareigūnas sugriebė įtariamojo ranką, kelis kartus pakartojęs įtariamajam neištraukti rankos iš kišenės“, – sakoma Finikso policijos departamento pranešime.

„Pareigūnas buvo įsitikinęs, kad užčiuopė pistoleto rankeną, prispaudęs į kišenę įkištą įtariamojo ranką, – nurodoma pranešime. – Pareigūnas negalėjo išlaikyti įtariamojo rankos per grumtynes. Baimindamasis, kad Brisbonas kišenėje laiko pistoletą, pareigūnas dukart iššovė, pataikydamas Brisbonui į liemenį.“

Greitosios pagalbos medikai R.Brisbonui suteikė pagalbą, bet jis mirė įvykio vietoje. Pareigūnas nenukentėjo.

Žuvusio vyro šeimai atstovaujanti Finikso advokatė Marci Kratter (Marsi Krater) pareiškė: „Esama daug liudininkų, kurie užginčys policijos pareigūno pasakojimą apie tai, kas atsitiko.“

„Tai buvo beprasmė tragedija. Jis buvo neginkluotas ir niekam nekėlė grėsmės. Ketiname tai išnagrinėti, naudodami visas įstatymų leidžiamas galimybes“, – teisininkė sakė dienraščiui „Arizona Republic“.

Šis incidentas įvyko tuo metu, kai Niujorke tęsėsi demonstracijos dėl virtinės panašių atvejų, kai juodaodžiai tapdavo baltaodžių policininkų aukomis.

Trečiadienį Niujorko didžioji žiuri nusprendė, kad nereikia pateikti kaltinimų baltajam policijos pareigūnui, kuris liepą mirtinai pasmaugė neginkluotą šešių vaikų tėvą, kai mėgino jį areštuoti Stateno saloje.

Tas sprendimas buvo paskelbtas praėjus savaitei po to, kai Misūrio didžioji žiuri taip pat pasirinko nepateikti kaltinimų kitam baltaodžiui policininkui, rugpjūtį nušovusiam neginkluotą juodaodį paauglį viename Sent Luiso priemiestyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių