Amerikietei, kurios šešiametis sūnus pašovė mokytoją, pareikšti kaltinimai

Šešiamečio Jungtinių Valstijų pradinės mokyklos mokinio, kuris sausio mėnesį pašovė ir sunkiai sužeidė savo mokytoją, motinai pareikšti kaltinimai dėl nusikalstamos vaiko nepriežiūros, pirmadienį pranešė JAV rytinės Virdžinijos valstijos prokuroras.

Be kaltinimų nusikaltimu, didžioji prisiekusiųjų žiuri taip pat apkaltino Deja Taylor (Deižą Teilor) „nusižengimu dėl neatsargaus užtaisyto šaunamojo ginklo palikimo taip, kad kilo pavojus vaikui“, sakoma Niuport Niuso miesto prokuratūros pareiškime.

D. Taylor advokatas Jamesas Ellensonas (Džeimsas Elensonas) naujienų agentūrai AFP tvirtino, kad jo klientė prisistatys vėliau šią savaitę.

Uostamiesčio vyriausiasis prokuroras Howardas Gwynnas (Hovardas Gvinas) teigė, kad vyksta plačiai nuskambėjusio šaudymo tyrimas ir kad jis prašys paskirti specialiąją didžiąją žiuri – piliečių grupę, turinčią plačius tiriamuosius įgaliojimus – kuri peržiūrėtų mokyklos saugumo priemones.

„Jei specialioji didžioji žiuri nuspręs, kad pagal įstatymus baudžiamąją atsakomybę turi prisiimti ir kiti asmenys, ji gali pateikti papildomus kaltinimus“, – sakė H. Gwynnas, kuris praėjusį mėnesį paskelbė, kad šešiamečiui D. Taylor sūnui kaltinimai nebus pateikti.

Anot policijos, sausio 6 dieną pirmokas iš savo knygų krepšio išsitraukė teisėtai motinos įsigytą 9 mm kalibro pistoletą „Taurus“ ir pašovė mokytoją Abigail Zwerner (Abigail Zverner).

25 metų moteris dėl rankos ir krūtinės sužalojimų dvi savaites praleido ligoninėje.

Netrukus po incidento berniuko šeima pareiškime nurodė, kad jis „kenčia nuo ūmios negalios“ ir kad ginklas buvo laikomas ant aukštos spintos lentynos ir turėjo saugiklį.

Balandžio pradžioje A. Zwerner pateikė civilinį ieškinį mokyklos pareigūnams, kuriuos ji kaltino nesureagavus į smurtinį berniuko elgesį ir galimai nereagavus į kito mokinio įspėjimą, kad jis į mokyklą atsinešė ginklą. Ji reikalauja 40 mln. dolerių (36,63 mln. eurų) žalos atlyginimo.

Jungtinėse Valstijose, kur gyventojai laiko beveik 400 mln. ginklų, dažnai vyksta šaudynės mokyklose. Vėliausia tragedija įvyko kovo pabaigoje, kai privačioje krikščioniškoje mokykloje Našvilyje, Tenesio valstijoje buvo nužudyti trys devynmečiai mokiniai ir trys suaugusieji.

Nors JAV dažnai pasitaiko nelaimingų atsitikimų, kai mažamečiai vaikai prieina prie nesaugomų šaunamųjų ginklų namuose, jaunesnių nei 10 metų vaikų šaudymai mokyklose yra reti. Amerikiečių mokslininko Davido Riedmano (Deivido Ridmano) sudarytoje duomenų bazėje nuo praėjusio amžiaus 8-o dešimtmečio užregistruota tik apie 15 tokių incidentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
matomai ginklas buvo motynos ir sunelis nudziove mamyte us kaleime pas liesbietes o suneli isiremins lgbt bendruomene taip velniai valdo amerika ?z=0
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių