Bulgarijoje įvykusios autobuso katastrofos aukų skaičius sumažintas iki 44

Bulgarijos prokurorai ketvirtadienį pranešė, kad iš avariją patyrusio turistinio autobuso buvo ištraukti 44 žuvusiųjų kūnai, sumažindami anksčiau skelbtą 46 žuvusiųjų skaičių per vieną didžiausių pastarojo dešimtmečio eismo nelaimių Europoje.

Iš Stambulo į Skopję važiavęs turistinis autobusas, vežęs daugiausia turistus iš Šiaurės Makedonijos, greitkelyje į pietus nuo Bulgarijos sostinės Sofijos rėžėsi į kelio apsauginius užtvarus ir užsidegė.

Dauguma keleivių liko įkalinti autobuse, bet septyniems jų pavyko išsigelbėti išdaužus autobuso langą. Išgelbėjusieji paguldyti į ligoninę Sofijoje, jų būklė stabili.

„Skrodimai parodė, kad dauguma aukų mirė uždususios kilus gaisrui... jų kvėpavimo takuose rasta suodžių“, – žurnalistams sakė generalinio prokuroro pavaduotojas Borislavas Sarafovas.

Pasienio policijos įrašai rodo, kad autobusu į Bulgariją įvažiavo 52 keleiviai.

Pasak B. Sarafovo, nelaimės vietoje buvo rasti 44 kūnai, todėl tyrėjai ieško dar vieno asmens.

Avariją patyręs autobusas važiavo kartu su dar trimis turistiniais autobusais. Liudininkai pasakojo, kad jam sustojus degalinėje prieš nelaimę kai kurie keleiviai persėdo į kitus autobusus.

„Manome, kad vienas keleivis galėjo pereiti į kitą autobusą“, – sakė B. Sarafovas.

Prokurorų teigimu, autobusas rėžėsi  į apsauginį kelio užtvarą, o paskui atsikabinusią jo dalį vilko per asfaltą, sukeldamas žiežirbų kamuolį, todėl įsiplieskė gaisras.

Tačiau pareigūnai dar aiškinasi, ar vairuotoją suklaidino „blogas kelių organizavimas, blogas signalizavimas ir blogas ženklinimas“, pridūrė B. Sarafovas.

Prokurorai atmetė teroristinio išpuolio arba gaisro sukelto  sprogimo versiją, sakė jis.

Ši Bulgarijoje įvykusi avarija yra daugiausiai gyvybių nusinešusi kelių eismo nelaimė Europoje per pastarąjį dešimtmetį. Dėl jos Bulgarijoje ir kaimyninėje Šiaurės Makedonijoje buvo paskelbtas gedulas.

Dauguma žuvusiųjų yra jauni žmonės iš Šiaurės Makedonijos, įskaitant tuziną nepilnamečių, tarp kurių jauniausi yra ketverių metų dvyniai, skelbia vietos žiniasklaida.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pristato

Pristato  portretas
Pristato IDIJOTAi važiojamojoj kelio daly tvorų ir stulpų.Stebuklas kaip Lietuvoj dar nepasimovė niekas ant iešmo .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių