Čekijos premjeras „skandalu“ pavadino COVID-19 patvirtinimą penkiems olimpiečiams

Čekijos olimpinė delegacija ketvirtadienį sulaukė šalies ministro pirmininko aštrios kritikos, nustačius koronavirusinę infekciją penkiems atletams ir pareigūnams, keliavusiems į Tokiją tuo pačiu skrydžiu.

Premjeras Andrejus Babišas situaciją pavadino „skandalu“, paplūdimio tinklininkei Marketai Nausch-Slukovai (Marketa Nauš-Slukovai) tapus trečiąja čekų atlete, kuriai buvo testu patvirtintas koronavirusas Olimpiniame kaimelyje.

„Man tai visiškai nepatinka. Nesuprantu, kaip taip galėjo atsitikti“, – žurnalistams sakė A. Babišas.

Anksčiau šią savaitę teigiamo testo sulaukė žaidėjos treneris ir vyras australas Simonas Nauschas (Simonas Naušas), taip pat kitas paplūdimio tinklininkas – Ondrejus Perušičius (Ondžejus Perušičius) bei stalo teniso kylanti žvaigždė Pavelas Siručekas.

Čekų olimpinės delegacijos gydytojui Vlastimilui Voračekuji koronavirusinė infekcija buvo nustatyta jam atvykus į Tokiją. Čekijos olimpinio komiteto atstovas Tiboras Alfoldis (Tiboras Alfėldis) naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad visi penki asmenys skrido tuo pačiu reisu.

Dėl teigiamo COVID-19 testo M. Nausch-Slukova ir jos komandos draugė Barbora Hermannova (Barbora Hermanova) bus pašalintos iš Olimpiados.

„Nežinau, ką pasakyti – esu baisiai nusivylusi“, – pareiškime cituojama M. Nausch-Slukova, per 2012 metų Londono olimpiadą kartu su Kristyna Kolocova užėmusi penktą vietą.

„Nuolat įtikinėjame žmones skiepytis, o gydytojas nebuvo paskiepytas. Tai visų pirma nesąžininga sportininkų atžvilgiu“, – piktinosi A. Babišas.

Olimpinės delegacijos vadovas Martinas Doktoras pranešė, kad Čekijos olimpinis komitetas pradėjo tyrimą dėl COVID-19 židinio.

„Padėtis yra rimta, tačiau nuo tada, kai iškilo problema, padarėme viską, kad sustabdytume plitimą“, – sakė M. Doktoras.

„Deja, mums nepavyko išvengti sporto tragedijų, man labai gaila“, – pridūrė jis.

M. Nausch-Slukovai atstovaujančios agentūros „Sport Invest“ vadovas Davidas Travničekas žodžių į vatą nevyniojo.

„Visiškai neįvertinta logistika, mūsų nuomone, yra absoliučiai diletantiškas požiūris, – pareiškė jis. – Tai yra už užsakomąjį skrydį atsakingo asmens, o ne orlaivyje buvusių žmonių nesėkmė.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių