Du slidininkus prie Monblano kalno užgriuvo ir pradangino lavina

Gelbėtojai sekmadienį ieškojo dviejų slidininkų, kuriuos užgriuvo lavina netoli Monblano kalno prie Italijos šiaurinės sienos su Prancūzija, pranešė vietos pareigūnai.

Netrukus po 13 valandą nuslinkusios lavinos Val Venio slėnyje, esančiame virš Kurmajero, du likę gyvi slidininkai įjungė pavojaus signalą, tačiau dėl žemai plaukiančių debesų sraigtasparniai negalėjo pasiekti įvykio vietos, televizijai „Sky TG24“ sakė Kurmajero meras Roberto Rota (Robertas Rota).

Gelbėtojai į įvykio vietą atvažiavo sniego motociklais, tačiau R. Rota sakė, kad tikimybė rasti slidininkus gyvus yra nedidelė, nes praėjo daug laiko.

R. Rota teigė, kad keturi slidininkai buvo mėgėjai, kurie leidosi į kalną be gido ar tinkamos lavinų saugos įrangos, tačiau pridūrė, kad lavinų oro pagalvės būtų buvusios naudingos tik tuo atveju, jei gelbėtojai būtų buvę netoliese ir atvykę į įvykio vietą per pirmąsias 15–20 minučių.

„Deja, yra 99 proc. tikimybė, kad su lavina susidūrę asmenys neišgyvens “, – sakė jis.

Lavinų pavojus sekmadienį šioje vietovėje buvo trečio arba didelio lygio pagal Europos lavinų perspėjimo tarnybos naudojamą penkių – mažo, vidutinio, didelio, didelio ir labai didelio – pavojaus lygių skalę, sakė R. Rota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dviem durniais maziau, ar gaila ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių