Du žmonės žuvo Didžiosios Britanijos šiaurėje praūžus galingai audrai

Jungtinės Karalystės šiaurėje praūžus galingai audrai žuvo mažiausiai du žmonės, tūkstančiai namų ūkių liko be elektros, o vairuotojai įstrigo užsnigtuose keliuose, šeštadienį pranešė pareigūnai.

Vienas vyras žuvo, kai vėlų penktadienio vakarą Šiaurės Airijoje ant jo automobilio užgriuvo medis, pranešė policija.

JK meteorologijos tarnyba dėl audros „Arwen“ paskelbė retą „raudonąjį“ įspėjimą.

Dar vienas žmogus žuvo Ežerų kraštu vadinamame regione šiaurės vakarų Anglijoje.

„Gyventojai turėtų laikytis atokiau nuo pakrantės, nes bangos ir nuolaužos kelia pavojų gyvybei“, – nurodė meteorologijos tarnyba.

Kilus audrai, kurios metu vėjo gūsiai siekė beveik 160 kilometrų per valandą greitį, be elektros liko daugiau nei 55 tūkst. vartotojų šiaurės Anglijoje, pranešė regioninė tiekėja.

Susisiekimas greitaisiais traukiniais buvo sustabdytas į šiaurę nuo Niukaslo, o kai kuriose Škotijos dalyse dėl nuolaužų buvo uždaryti keliai. Iškritęs sniegas nuo penktadienio popietės sukėlė suirutę ir kituose keliuose.

Remiantis kelių policijos ir socialinės žiniasklaidos pranešimais, sniegas ir nuvirtę medžiai blokavo kelius šiaurinėje Anglijoje ir Škotijoje, todėl daugelis vairuotojų buvo priversti praleisti naktį savo transporto priemonėse.

Maždaug 120 sunkvežimių „įstrigo sniege“ vienoje greitkelio atkarpoje tarp Mančesterio ir Lidso šiaurės Anglijoje, pranešė policija, socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbusi nuotraukas, kuriose buvo matyti dar nenuvalyti sniego sluoksniu užkloti keliai.

Nors šeštadienio rytą vėjas aprimo, meteorologijos tarnyba perspėjo, kad sąlygos išliks sudėtingos, o visuomenė paraginta vengti nebūtinų kelionių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių