Ekspertai apie sprogimus Kryme: tai dar ne pabaiga – neabejotina, Rusija keršys

  • Teksto dydis:

Karo eigą stebintys ekspertai „Locked N' Loaded“ aptarė, kas naujo įvyko kare Ukrainoje. Pasak jų, Rusijos kariams ėmė trūkti pėstininkų bei šaudmenų.

Bakhmuto Soledaro ruože – permainingos kautynės.

„Situacija nėra aiški. Tačiau jei agresorius dar neįsiveržė į ukrainiečių gynybos gilumą, labiau tikėtina, kad gynėjai dar laiko šį ruožą. Taip pat ir orkų propagandistų kanaluose nėra euforijos, o tai tik patvirtina aukščiau išsakytą prielaidą. Kita vertus, agresorius pasiekė rytines Bakhmuto prieigas, vyksta sunkūs mūšiai. Kol kas apie miesto šturmą sunku kalbėti, kadangi čia agresoriaus placdarmas yra per siauras, flangai pažeidžiami. Tikėtina, pirmiausia rusai bandys išplėsti placdarmą, blokuoti miestą, o tik tada šturmuoti“, – svarstė „Locked N' Loaded“.

O Svitlodarsko ruože esą vis mažiau pranešimų apie apšaudymus ir mūšius.

„Tai susiję ir su senkančiais  agresoriaus šaudmenų resursais, jam vis sunkiau susikurti persvarą ugnimi. Agresoriui Zaitsevas svarbus ne tik kaip pirmas svarbus žingsnis blokuojant piečiau esančią ukrainiečių grupuotę, bet ir pasiekiant Bakhmutą iš pietų. Ukrainiečiai ginasi“, – rašė karo ekspertai.

Centre vis dar tęsiasi sunkūs mūšiai.

„Tiesa, panašiai kaip Svitlodarsko ruože, matosi pajėgų ir veiksmų koncentracija link pietinės Avdiivkos dalies. Priežastis ne tik vis sunkiau susikuriama persvara ugnimi, bet ir ženklus pėstininkų trūkumas“, – pabrėžė jie.

„Locked N' Loaded“ aptarė ir situaciją Ukrainos pietuose.

„Orkų grupuotės dešiniajame Dniepro krante tiekimas per Antonovo tiltą nevyksta, agresorius krapšto galvą galvodamas, kaip tiltą pataisyti. Tuo pačiu didelis kabūm Militopolyje, tikėtina, smūgiuota rusų karinei bazei“, – rašė ekspertai.

Keli sprogimai antradienį driokstelėjo netoli Rusijos karinių oro pajėgų bazės aneksuotame Krymo pusiasalyje. Pasak karo ekspertų, ši ataka gali reikšti, kad ukrainiečiai jau gavo  didesnės galios ir ilgesnio šaudymo nuotolio raketas.

„Iki tol agresorius nevaržomai iš Krymo veždavo pajėgas ir logistiką link kontaktinės linijos. Dabar ukrainiečiai pajėgūs atakuoti agresoriaus logistiką ne tik labai giliai priešo kontroliuojamoje teritorijoje. Dabar smūgiuojama orkams labai pažeidžiamoje vietoje, neišleidžiant pajėgų ir tiekimo iš Krymo. Jaučia mūsų širdis – tai dar ne pabaiga. Orkai turbūt paslapčia ilgisi laikų, kai didžiausias jų galvos skausmas buvo Chornobaivka. Neabejotina, orkai keršys“, – komentavo „Locked N' Loaded“.

 

 

 

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKrymassmūgiai KrymeLocked N Loaded

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių