Indonezijoje užsiliepsnojus naftos perdirbimo įmonei evakuoti šimtai žmonių

Indonezijoje daugiau kaip 900 žmonių buvo evakuoti iš vienos gyvenvietės, anksti pirmadienį įsiplieskus gaisrui šalimais esančioje bendrovės „Pertamina“ naftos perdirbimo įmonėje Balongane, Vakarų Javos provincijoje, pranešė pareigūnai.

Apie 20 žmonių buvo sužeisti, įskaitant gamyklos darbuotojus ir kelis kaimų gyventojus, patyrusius nudegimų, nurodė vietos nelaimių padarinių mažinimo agentūra.

Valstybinės naftos ir dujų korporacijos „Pertamina“ generalinė direktorė Nicke Widyawati (Nikė Vidjavati) sakė, kad ugniagesiai tebekovoja su liepsnomis ir stengiasi aušinti aplink esančius objektus, kad gaisras neišplistų.

Gaisro priežastys tebetiriamos, per spaudos konferenciją sakė „Pertamina“ vadovė. Įmonės pareigūnai sakė, kad gamykla užsiliepsnojo per smarkią liūtį su perkūnija.

Naujienų agentūros AP gautose bendrovės „Planet Labs Inc.“ palydovinėse nuotraukose matyti juodų dūmų debesis, besidriekiantis nuo naftos perdirbimo įmonės virš šalimais esančios gyvenvietės. Liepsnos atrodė esančios lokalizuotos – degė keturi naftos rezervuarai įmonės viduryje.

Balongano įmonė gali perdirbti maždaug 125 tūkst. barelių naftos per dieną. Ji aprūpina degalais sostinę Džakartą, Banteną ir kai kuriuos Vakarų Javos regionus.

Nacionalinė nelaimių padarinių mažinimo agentūra nurodė, kad 912 gyventojų apsistojo trijuose evakuacijos centruose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių