J. Epsteino buvusi partnerė pripažinta kalta dėl lytinių nusikaltimų

Nešlovę užsitraukusio velionio finansininko Jeffrey Epsteino (Džefrio Epsteino) buvusi partnerė britė Ghislaine Maxwell (Gislen Maksvel) trečiadienį buvo pripažinta kalta dėl lytinių nusikaltimų.

Gh. Maxwell 12 asmenų prisiekusiųjų žiuri Niujorke pripažino kalta dėl penkių iš šešių jai pareikštų kaltinimų, įskaitant rimčiausią kaltinimą dėl prekybos nepilnamečiais seksualinio išnaudojimo tikslais. Ji gali likusį gyvenimą praleisti už grotų.

Nuosprendis, paskelbtas kelios dienos po Kalėdų, kai jai sukako 60 metų, vainikuoja Oksfordo universitete išsilavinimą įgijusios velionio britų žiniasklaidos magnato Roberto Maxwello (Roberto Maksvelo) dukters, augusios turte ir draugavusios su karališkaisiais asmenimis, nuopuolį.

Teisėjai Alison Nathan (Alison Natan) perskaičius verdiktus, prisiekusiųjų pasiektus po penkias dienas trukusio pasitarimo, Gh. Maxwell pasyviai sėdėjo Manhatano teismo salėje ir kartais lėtai nusiimdavo kaukę, kad gurkšteltų vandens.

Po to Gh. Maxwell advokatė Bobbi Sternheim (Bobi Sternheim) sakė, jog jos teisininkų komanda jau rengia apeliaciją ir „tiki, kad ji bus išteisinta“.

„Tvirtai tikime Ghislaine nekaltumu. Akivaizdu, kad esame labai nusivylę verdiktu“, – reporteriams prie teismo rūmų sakė B. Sternheim.

Už prekybą nepilnamečiais seksualinio išnaudojimo tikslais galima skirti įkalinimo iki 40 metų bausmę. Už lengvesnius kaltinimus Gh. Maxwell gali gauti penkerių arba 10 metų įkalinimą.

Gh. Maxwell buvo pripažinta nekalta dėl vieno kaltinimo – nepilnamečio viliojimo keliauti užsiimti neteisėtais lytiniais aktais.

A. Nathan padėkojo prisiekusiesiems už jų „uolų darbą“.

Kaip ir kasdien per mėnesį trukusį teismo procesą Gh. Maxwell po posėdžio buvo sugrąžinta į tardymo izoliatorių. Ji nebuvo surakinta antrankiais ir sugrįš į sulaikytųjų centrą Brukline.

Bausmės paskyrimo data nebuvo nustatyta.

Prokuroras Damianas Williamsas (Damianas Viljamsas) sveikino verdiktą ir sakė, kad Gh. Maxwell buvo pripažinta kalta dėl „baisiausių įsivaizduojamų nusikaltimų – pagalbos ir dalyvavimo lytiškai išnaudojant vaikus“.

„Kelias į teisingumą buvo gerokai per ilgas. Tačiau šiandien teisingumas įvykdytas“, – sakoma D. Williamso pareiškime.

Kaltinimai Gh. Maxwell yra susiję su įvykiais nuo 1994-ųjų iki 2004-ųjų.

Dvi numanomos J. Epsteino aukos sakė, kad buvo 14-os, kai Gh. Maxwell pradėjo jas vilioti ir organizuoti jų atliekamus masažus J. Epsteinui, pasibaigdavusius lytine veikla.

Viena auka, vadinama Jane (Džein), papasakojo, kaip Gh. Maxwell užverbavo ją vasaros stovykloje ir leido jai pasijusti „ypatinga“.

Jane teigimu, seksualiniai pasimatymai su J. Epsteinu tapo rutina, o kartais juose dalyvaudavo ir Gh. Maxwell.

Kita auka, pristatoma Carolyn (Kerolain) vardu, sakė, kad jai po seksualinių pasimatymų su J. Epsteinu paprastai būdavo sumokama po 300 dolerių (265 eurus) ir kad dažnai pinigus sumokėdavo Gh. Maxwell.

Trečia numanoma auka yra Annie Farmer (Eni Farmer), dabar 42 metų, sakiusi, kad Gh. Maxwell J. Epsteino rančoje Naujojoje Meksikoje glamonėjo jos krūtis, kai ji buvo paauglė.

„Nusikaltimų partneriai“

66 metų J. Epsteinas kalėjime nusižudė 2019-aisiais, prieš savo paties teismą dėl lytinių nusikaltimų.

Gh. Maxwell, jo buvusi meilužė, o vėliau – artima draugė, buvo areštuota 2020-aisiais.

Teisme ji neigė savo kaltę dėl visų kaltinimų.

Kaltintoja Alison Moe (Elison Mo) sakė, kad Gh. Maxwell buvo labai svarbi J. Epsteino schemai vilioti mergaites masažui, kurio metu jis jas lytiškai išnaudodavo.

Kaltintojai citavo banko įrašus, rodančius, kad Gh. Maxwell nuo 1999-ųjų iki 2007-ųjų gavo iš J. Epsteino 30 mln. dolerių (26,5 mln. eurų). Teigta, kad jos dalyvavimą nusikalstamoje schemoje lėmė pinigai.

„Jie buvo nusikaltimų partneriai“, – sakė A. Moe.

Gh. Maxwell advokatai abejojo ją kaltinančių moterų galimybėmis prisiminti ketvirčio amžiaus senumo įvykius ir įrodinėjo, kad Gh. Maxwell verčiama „atpirkimo ožiu“ už J. Epsteino nusikaltimus, jam išvengus teisingumo.

Gh. Maxwell atsisakė kalbėti teisme.

Skaitant nuosprendį Gh. Maxwell, jos brolis Kevinas, seserys Isabel ir Christine (Kristin) teismo salėje sėdėjo pirmoje eilėje.

Išėję iš teismo ir klausinėjami reporterių, jie atsisakė komentuoti. K. Maxwellas nurodė, kad šeima vėliau paskelbs pareiškimą dėl verdikto.

Virginia Giuffre (Virdžinija Džufrė), teigianti, kad J. Epsteinas „skolindavo“ ją seksui savo turtingiems ir įtakingiems pažįstamiems, įskaitant britų princą Andrew (Endrių), kurį jam pristatė Gh. Maxwell, pareiškimu socialiniame tinkle „Twitter“ sveikino verdiktą.

„Mano siela daug metų troško teisingumo ir šiandien žiuri man tai suteikė. Visuomet prisiminsiu šią dieną“, – sakė V. Giuffre, byloje nefigūravusi kaip kaltintoja.

„Tikiuosi, kad šiandiena yra ne pabaiga, bet dar vienas žingsnis vykdant teisingumą. Maxwell veikė ne viena. Ir kiti turi būti patraukti atsakomybėn. Tikiu, kad taip ir bus“, – sakė ji.

Princas Andrew jam metamus kaltinimus neigia.

Gh. Maxwell yra pateikti dar du kaltinimai melagingai liudijus, susiję su jos 2016 metų parodymais V. Giuffre iškeltoje byloje dėl šmeižto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iskrypeliai

Iskrypeliai portretas
Prakeikti arabai.

sunims susert sia iskrypusia kale

sunims susert  sia iskrypusia kale   portretas
reiketu.....

J

J portretas
Ai tai jau nebe konspiracija čia? Kaip čia tiek laiko melagienom vadinot o dabar jau paraset kad kalta ,klounai zurnaliugos jūs esat
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių