JT: humanitarinė padėtis rytų Ukrainoje kelia didžiulį nerimą

Jungtinės Tautos penktadienį pareiškė, kad humanitarinė padėtis Rytų Ukrainoje „kelia didžiulį nerimą“ ir blogėja toliau, praėjus keturiems mėnesiams nuo Rusijos invazijos pradžios.

„Praėjus beveik keturiems mėnesiams nuo karo pradžios, humanitarinė padėtis visoje Ukrainoje, ypač rytiniame Donbaso regione, kelia didžiulį nerimą ir toliau sparčiai blogėja“, – sakoma JT humanitarinės pagalbos agentūros OCHA pareiškime.

Jame teigiama, kad „ypač kelia nerimą padėtis Severodonecke ir jo apylinkėse“. Manoma, kad mieste įstrigo šimtai civilių gyventojų, kai kurie jų pasislėpė vietos chemijos gamykloje.

JT teigia, kad mieste „mažėja galimybių gauti švaraus vandens, maisto, elektros energijos, blogėja sanitarinės sąlygos“. Rytų Ukrainoje „toliau intensyvėjant aktyviems karo veiksmams“, karas „reikalauja didžiulių aukų – tiek civilių gyventojų, tiek ir humanitarinės pagalbos darbuotojų“.

„Nepaisant didžiulių susisiekimo problemų, JT ir humanitarinės pagalbos partneriai nuo karo pradžios pasiekė daugiau kaip 8,8 mln. žmonių visoje Ukrainoje“, – sakoma pareiškime.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojehumanitarinė padėtisJTsituacija Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių