Kremlius užsipuolė A. Navalno apnuodijimo aplinkybes išaiškinusius jo kolegas

Kremlius penktadienį pareiškė, kad Rusijos galimybės atlikti tyrimą dėl opozicijos politiko Aleksejaus Navalno apnuodijimo yra „ribotos“ ir apkaltino jo padėjėjus išvežus galimus įkalčius iš šalies.

A. Navalno komandos nariai ketvirtadienį pranešė, kad Vokietijos ekspertai rado sovietų laikais sukurtos nervus paralyžiuojančios medžiagos „Novičiok“ pėdsakų ant vandens butelio iš Tomsko viešbučio kambario, kuriame buvo apsistojęs Kremliaus kritikas prieš susirgdamas praėjusį mėnesį.

Tas butelis gali būti svarbus įrodymas, patvirtinantis Vokietijos išvadas, kad prezidento Vladimiro Putino 44 metų kritikas buvo apnuodytas uždraustu cheminiu ginklu.

V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas penktadienį pakartojo, jog Maskvos rankos yra surištos, nes Vokietija dar nepasidalino savo išvadomis su Rusija, ir apkaltino A. Navalno komandos narius pašalinus galimus įrodymus.

„Deja, mūsų galimybės nuoširdžiai atlikti tyrimą yra gana ribotos“, – žurnalistams sakė D. Peskovas.

„Butelis – jeigu toks egzistavo – buvo išvežtas kažkur, į Vokietiją ar kokią kitą vietą, – kalbėjo jis. – Deja, buvo išimta tai, kas galėjo tapti vienu iš įkalčių, įrodančių apnuodijimą.“

„Kitas klausimas yra „kodėl?“ – pridūrė Kremliaus atstovas.

D. Peskovas taip pat išreiškė abejonę dėl Vokietijos išvadų. Pasak jo, būtų neįmanoma išvežti butelį su nervus paralyžiuojančios medžiagos pėdsakais iš šalies, nes tas žmogus tam paprasčiausiai „neturėtų laiko“ dėl šios medžiagos toksiškumo.

A. Navalno komandos nariai paėmė butelį ir kitų viešbučio kambaryje likusių daiktų po pranešimų, kad rugpjūčio 20 dieną jis staiga pasijuto blogai lėktuve, skridusiame iš Tomsko į Maskvą.

Pasak jų, buvo akivaizdu, kad Rusijos vadovybė nebus suinteresuota atlikti tinkamą tyrimą.

Rusija atmetė „nepagrįstus pareiškimus“ dėl šio incidento ir pareiškė, kad jos gydytojai anksčiau nerado jokių toksinų pėdsakų.

Berlyno ligoninėje gydomas A. Navalnas antradienį pranešė, kad jau gali kvėpuoti pats, be medicininės įrangos pagalbos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
na ir vargsai komentatoriai jus, patylekit griau, noretumet patys gal isbandyt ant saves noviciok? toliau savo kiemo nematot

px tas navalnas

px tas navalnas portretas
pamanyk kažkoki rusa panuodijo tai sukruto visas pasaulis. Vokietija lėktuvu išsivežė ir gydo o visos šalys reikalavimus reikalauja ir jaudinasi.:D) Ką jis tokio jau gero mums visiems padarė ka aš turėčiau juo domėtis?

Jons

Jons portretas
Labai nerimtas kaltinimas arba noviciok prastas.Nei skripaliai ,nei navalnas nemirsta ,o vokeciai kalba kad tai baisus nuodai ...tryda ...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių