Kyjivas: Ukrainos pajėgos nustumtos nuo Sjevjerodonecko centro

Ukraina pirmadienį pranešė, kad jos pajėgos buvo nustumtos nuo rytinio Sjevjerodonecko miesto centro, kur jau kelias savaites vyksta kovos su Rusija.

„Priešas, remiamas artilerijos, vykdė šturmo operacijas Sjevjerodonecko mieste, pasiekė dalinę sėkmę, nustūmė mūsų dalinius nuo miesto centro“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Ukrainos kariuomenė.

Luhansko srities administracijos vadovas Serhijus Haidajus sakė, kad „rusai naktį patyrė dalinę sėkmę“ Sjevjerodonecke.

Jie „nustūmė mūsų karius iš centro ir toliau naikina mūsų miestą“, sakė jis feisbuke.

Pasak S. Haidajaus, rusai kontroliuoja „daugiau kaip 70 proc.“ Sjevjerodonecko.

Jis sakė, kad Rusijos pajėgos „smarkiai apšaudo“ „Azot“ chemijos gamyklą, kurioje prieglobstį rado 500 civilių, įskaitant 40 vaikų.

„Bandome susitarti dėl humanitarinio koridoriaus“ civiliams, bet kol kas šios pastangos nesėkmingos, atskirame vaizdo įraše plaftormoje „Telegram“ sakė S. Haidajus.

Luhansko srities administracijos vadovas kiek anksčiau sakė, jog Maskvos pajėgos „renka vis daugiau įrangos“, kad „apsuptų“ Sjevjerodonecką ir netoliese esantį Lysyčanską.

Jis pridūrė, kad per pastarąją parą per apšaudymą Lysyčanske, esančiame kitapus upės nuo Sjevjerodonecko, žuvo trys civiliai gyventojai, įskaitant šešerių metų berniuką.

S. Haidajus teigė, kad Ukrainos saugumo tarnybos išaiškino 50 „išdavikų“, kurie, pasak jo, siuntė informaciją Rusijos pajėgoms.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis vėlai sekmadienį pareiškė, kad Ukrainos ir Rusijos pajėgos Sjevjerodonecke kovoja „tiesiogine prasme dėl kiekvieno metro“.


Šiame straipsnyje: Sjevjerodoneckaskaras Ukrainojerusijos kariuomenėUkrainos kariuomenė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių